Raed Arafat, despre decizia de închidere a școlilor: ,,Mai sunt elevi care nu se știe dacă sunt infectați sau nu, dar pot infecta și pe alții”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cei sub 1% dintre elevii infectați cu COVID-19, anunțați de ministrul Educației sâmbătă dimineața la ProTV “sunt elevii care s-au diagnosticat”, a precizat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, tot la Stirile ProTV.

Acesta a spus că “mai sunt elevii care nu se știe dacă sunt infectați sau nu, dar pot infecta și pe alții”, după care a spus că nu înseamnă că dacă România a luat decizia de a închide școlile și ate țări din Vest nu au luat această decizie, măsura de la noi este una greșită.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Arataf a încercat să explice, fără să prezinte niciun fel de date sau de analize epidemiologice, care au fost, în opinia sa, motivele deciziei de a închide toate școlile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Andreea Marinescu: De ce se închid școlile de luni în condițiile în care Ministrul Educației tocmai a declarat că rata de infectare în rândul elevilor și al profesorilor este de sub 1%?

Raed Araft: Pentru că vorbim de elevii și… cel puțin elevii care vorbim de ei sunt elevii care s-au diagnosticat, sunt elevii care, poate că au devenit simptomatici, mai sunt elevii care transmit, care nu sunt simtomatici și care nu se știe dacă sunt infectați sau nu, dar pot infecta pe alții.

Ăsta e un aspect. Al doilea aspect, deja mai multe școli au trecut în scenariul roșu și fac învățământul online. Așa că decizia asta este un din deciziile, care, menirea lor este să reducă contactul, în general și mobilitatea. Deci sunt două lucruri care se încearcă să se facă. Înțeleg că multă lume întreabă “de ce acolo, nu aici”, “de ce asta, nu celălalte”? Pentru că acuma este un set de măsuri care este menit să reducă două aspecte care au crescut impacut virusului: mobilitatea și mai ales contactul nerespectând regulile în unele zone.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419