Radu Țincu, medic ATI: ,,Dintr-o criză sanitară, vom ajunge într-una umanitară, când pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitale”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Radu Țincu, un medic la Secția ATI a Spitalului Floreasca, a atras atenția, la Digi24, că accelerarea situației epidemiologice poate duce la o pantă ascendentă atât de mare a numărului de infectări și a cazurilor grave, încât pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitalele care vor fi ocupate cu pacienții cu coronavirus.

„Dacă nu vom implementa măsuri ferme, epidemia va accelera. Cu cât vom avea mai mulți pacienți pozitivi, cu atât viteza de transmitere va crește.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Când numărul de persoane infectate este peste 8.000 cum a fost ieri, o parte din ei va determina creșterea numărului de bolnavi care vor ajunge la terapie intensivă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La 9000 cazuri, în două – trei săptămâni vom avea 300 – 400 de oameni care vor avea nevoie de terapie intensivă, vor veni deodată în număr mult mai mare decât al celor cu alte boli.

Un pacient cu coronavirus necesită tratament de 3 – 4 săptămâni în terapie intensivă.

Se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli.

Trebuie să ne asumăm măsuri care nu sunt populare, dar altfel riscăm să pierdem controlul.

Dintr-o criză sanitară vom ajunge la o criza umanitară, în care oamenii nu vor mai avea loc în spital”, a explicat medicul Radu Țincu.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419