Rămâi conectat

Sport

Radu Ţâmpea învingātor în Cupa Ţării Moţilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Radu TampeaŞi în acest an tradiţionala competiţie şahistā “Cupa Ţārii Moţilor” şi-a fācut loc în programul “Zilelor Oraşului Câmpeni”, cei mai buni şahişti din zona munţilor Apuseni confruntându-se pe tabla cu 64 de pātrāţele într-un turneu organizat de Primāria şi Consiliul Local Câmpeni cu sprijinul Clubului Municipal de Şah Alba Iulia.

Celor 10 participanţi adulţi din Câmpeni şi Baia de Arieş li s-a alāturat şi speranţa şahului albaiulian Radu Ţâmpea. Juniorul legitimat la CSU Alba Iulia în vârstā de doar 7 ani se afla la a doua participare la acest turneu, dupā ce în urmā cu un an prezenţa lui stârnise deja interesul pasionaţilor de şah din zonā. Chiar dacā are deja în palmares numeroase succese în competiţiile şahiste juvenile naţionale, nimeni nu s-ar fi încumetat sā parieze la începutul turneului cā micuţul şahist albaiulian va putea sā încurce socotelile mult mai experimentaţilor sāi adversari. În mod evident victoria sa din prima rundā împotriva lui Costicā Turcu, unul dintre cei mai bine cotaţi jucātori din Câmpeni a fost privitā ca o mare surprizā. A urmat însā o nouā victorie convingātoare împotriva altui jucātor redutabil, Ioan Mucea (Baia de Arieş), moment în care toatā lumea a înţeles cā Rāducu poate da bātāi serioase de cap oricārui adversar. Remiza din runda a III-a cu Liviu Arieşan (Câmpeni) şi victoria din runda a IV-a cu Mihai Briciu (Câmpeni) l-au adus pe mezinul turneului în postura de lider înaintea ultimei runde. Radu Ţâmpea a trecut cu succes şi peste “examinarea finalā” a profesorului Claudiu Volcov (Baia de Arieş), obţinând o frumoasā victorie şi un total de 4,5 puncte care ce i-a adus câştigarea în premierā a unei competiţii de seniori şi aprecierea unanimā a celor prezenţi, extrem de plācut impresionaţi de evoluţia sa. Pe locurile urmātoare ale clasamentului s-au clasat Costicā Turcu, Liviu Arieşan şi Mihai Briciu cu 3,5 puncte, Claudiu Volcov şi Virgil Nariţā 3 puncte, Ioan Mucea şi Gheorghe Boboia 2,5 puncte, Mircea Oana 2 puncte, Andrei Gavrilā şi Sorin Nicoarā 1 punct.

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, victorie în primul amical, 1-0 cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița! Blănaru, gol la debut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a câștigat, la Simeria, primul amical al verii, 1-0 (1-0) cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița, aflată la final de stagiu centralizat. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de experimentatul atacant Ștefan Blănaru, la debut, acesta punctând în minutul 17, la o balon respins de portarul advers, asta după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea