Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Radu Cristian: „Îi felicit sincer pe cei care au votat pentru investiţia Zewa”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu Cristian TNL Alba SebesDeclarație consilier local al municipiului Sebeș Radu Cristian:

“În cel de al 12-lea ceas consilierii locali care s-au opus vânzării prin licitație a terenului dorit de Zewa la Sebeș au revenit asupra deciziei, astfel că terenul va fi scos la licitație la finalul acestei luni. Nu pot decât să îi felicit sincer, nu ironic, cum au făcut alții, pentru gestul lor de normalitate.

După ce acum o săptămână și-au dat cu stângul în dreptul, poziționându-se împotriva unei investiții care aduce bani la bugetul local și locuri de muncă pentru locuitorii orașului, consilierii în cauză au votat totuși pentru această investiție. Se pare că reproșurile oamenilor i-au ajutat să își aducă aminte că rolul lor în consiliul local este acela de a lua decizii în favoarea cetățenilor și nu împotriva lor. Până la urmă sebeșenii i-au tras de mânecă și le-au amintit că au ajuns consilieri cu voturile lor și că nu le permit să își bată joc de ele.

Noi liberalii am susținut scoaterea la vânzare a acestui teren încă de la început. Ne-am respectat promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor din Sebeș în momentul în care le-am cerut votul și când le-am spus că din postura de consilieri locali vom face tot ce ne să în putință pentru ca orașul să aibă investiții, iar oamenii locuri de muncă. Iar în momentul în care această investiție era în pericol am luat inițiativa, m-am folosit de prevederile legale și am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Sebeș pentru a tranșa problema Zewa. Iar ședința a avut succes pentru că 15 aleși locali au votat pentru licitație.

Scandalul Zewa s-a încheiat și acum toată lumea va avea doar de câștigat. La bugetul local se vor încasa cel puțin 700.000 de euro pentru teren, la care se vor adăuga aproximativ 200.000 taxe și impozite plătirte anual de investitor. Cetățenii vor avea la dispoziție încă 100 de locuri de muncă, iar investitorul va fi convins de faptul că administrația locală și consiliul local sunt un partener de nădejde, care sprijină investițiile și nu le bagă bețe-n roate celor care vor să își dezvolte afacerile în Sebeș. Nu în ultimul rând consilierii au devenit mai conștienți de faptul că deciziile pe care le iau trebuie să fie în folosul comunității.”

Radu Cristian, consilier local PNL Sebeș, președinte TNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea