Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Puterea portocalie batjocoreşte cetăţenii şi instituţia primarului”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deputatul liberal de Alba, Călin Potor, a dezavuat vehement adoptarea proiectului de lege privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. „Intrarea în vigoare a acestei legi constituie un nou exemplu din lunga campanie de batjocorire a românilor pe care a promovat-o în ultima perioadă camarila portocalie. Noua procedură de alegere a primarilor este ilegală şi lipsită de moralitate, deoarece avantajează în mod evident actualii edili aflaţi în funcţii. Mai mult, primarii aleşi în acest mod nu vor fi reprezentativi din punct de vedere al voturilor obţinute”, a subliniat Potor, candidatul la Primăria municipiului Alba Iulia din partea PNL. Parlamentarul a afirmat că „un primar ales cu circa, spre exemplu, 20 la sută dintr-un procent de 35 la sută a cetăţenilor prezenţi la urne, respectiv de 17,5 la sută, nu are cum să fie legitimat aşa cum se cuvine într-o astfel de funcţie”. „Prin aplicarea acestei legi vom asista la încă o umilire a electoratului, care nu va mai avea posibilitatea de a aprecia corect cea mai importantă autoritate pentru cetăţeni-primarul, precum şi la îndepărtarea societăţii noastre de valorile democratice. Ceea ce au făcut reprezentanţii Puterii denotă faptul că le este frică de o înfruntare electorală corectă”, a apreciat Călin Potor.
Pe de altă parte, deputatul PNL a explicat că noua lege privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin încurajează în mod evident edilii PDL. „Pe de o parte, vor fi foarte mulţi bani care se vor pompa în primăriile PDL. Pe de altă parte, este cât se poate de clar că va începe o campanie monstruoasă de racolare a primarilor din Opoziţie, care vor fi momiţi să candideze din partea portocaliilor cu numeroase fonduri pentru proiecte şi cu pomeni electorale. Sunt convins că va fi vorba şi de şantaj politic, iar cei care nu vor rezista vor avea parte de constrângeri şi hărţuiri de altă natură, ameninţări cu DNA, şi alte intimidări”, a declarat Potor. El a mai punctat că singura şansă a PNL pentru a rezista cavalcadei demagogice a puterii este să vină în faţa oamenilor cu cei mai pregătiţi şi capabili candidaţi. „Asigur populaţia că PNL va veni în faţa locuitorilor judeţului Alba cu cei mai reprezentativi candidaţi, apropiaţi de adevăratele interese ale comunităţilor locale, care vor pune mari probleme tuturor contracandidaţilor, indiferent de partidele din care provin”, a conchis deputatul Potor. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni: Moții cer reabilitarea drumului național DN 74

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni: Moții cer modernizarea drumului național DN 74 Un protest spontan a avut loc vineri, 8 decembrie, în Munții Apuseni, unde moții au blocat drumul național DN74, după ce, vreme de 3 ani, drumul încă nu a fost modernizat. Moții se îndreaptă spre Alba Iulia, cu speranța […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare