Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Puneți-vă fundul la bătaie să faceți bani”: Calvarul unei tinere, obligată să se prostitueze în Alba după ce a fost racolată prin metoda „loverboy”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Puneți-vă fundul la bătaie să faceți bani”: Calvarul unei tinere, obligată să se prostitueze în Alba după ce a fost racolată prin metoda „loverboy”

Doi bărbați și o femeie, condamnați în primă instanță pentru trafic de persoane, au încercat să scape cu pedepse mai ușoare și au cerut schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de trafic de persoane în infracțiunea de proxenetism.

În data de 15 spetembrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins cererea formulată de cei trei inculpaţi, iar decizia este definitivă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cum a fost racolată tânăra

Unul dintre inculpați pe de o parte şi alți doi pe de altă parte, ultimii doi având o relaţie de concubinaj aproximativ din vara anului 2021, se cunoşteau între ei de mai bine de un an, fapt necontestat şi care rezultă inclusiv din declaraţiile acestora. La rândul său, inculpata, cu ştiinţa concubinului său, avea ca ocupaţie practicarea prostituţiei. Acest aspect nu este negat de niciunul dintre inculpaţi şi rezultă din declaraţiile celor trei.

Cei trei inculpaţi au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, susţinându-se că au recrutat-o pe persoana vătămată, au transferat-o între ei, au adăpostit-o şi au obligat-o, în folosul lor, la practicarea prostituţiei.

Apărarea oferită de inculpaţi s-a axat pe încercarea de a convinge instanţa de faptul că ei au ajutat-o pe persoana vătămată care dorea să practice prostituţia şi nicidecum nu au obligat-o în vreun fel. În acest sens s-a încercat a se demonstra că persoana vătămată avea libertate de mişcare putând pleca atunci când ar fi dorit şi mai mult, că în toate ocaziile în care a fost atât la apartamentul din Piteşti închiriat de inculpată dar şi la Alba Iulia, ar fi mers de bunăvoie şi ar fi fost de acord chiar solicitând inculpatei să posteze anunţurile pe site-ul Publi 24; s-ar fi prostituat nu pentru că ar fi fost obligată ci pentru că aşa ar fi dorit, având nevoie de bani.

Din materialul probatoriu, rezultă însă că unul din inculpați este persoana care a contactat-o pe aplicaţia Facebook pe persoana vătămată în perioada 6-8 februarie 2022, utilizând metoda cunoscută sub denumirea „loverboy” reuşind să o convingă pe persoana vătămată că doreşte o relaţie serioasă cu aceasta respectiv „să-şi întemeieze o familie” scopul fiind însă cu totul altul şi anume folosirea acesteia pentru a obţine venituri urmare obligării persoanei vătămate la practicarea prostituţiei.

Persoana vătămată, la momentul contactării sale de către inculpat, avea 25 ani, era divorțată și avea doi copii minori.

În data de 08 februarie 2022 ora 15,11 persoana vătămată se află deja în locuinţa inculpatului unde a stat peste noapte. Începând cu data de 09 februarie 2022, ora 14:14, persoana vătămată s-a aflat în apartamentul unde a fost dusă pentru a fi exploatată sexual.

Din conversaţiile purtate între persoana vătămată şi inculpatul rezultă cu evidenţă că acesta din urmă câştigase încrederea persoanei vătămate căreia i se adresa familiar cu „pui” şi îi spunea că o iubeşte, la rândul ei persoana vătămată adresându-se inculpatului cu apelativul „iubire”; deja în seara zilei de 08.02.2022 inculpatul îi propusese să facă amândoi „videochat”, aspect care rezultă din declaraţiile persoanei vătămate date în cursul urmăririi penale.

Cum s-au petrecut faptele în Municipiul Alba Iulia

Din declarația unei martore reiese că la data de 14.02.2022, a fost contactată telefonic, pentru a închiria apartamentul, de o femeie, care a întrebat-o dacă este liber apartamentul, spunând că dorește să vină de la Pitești în Alba Iulia, menționând că vor fi 2 fete. Ea a spus că apartamentul este disponibil.

După ce s-au cazat, la apartamentul din Alba Iulia au venit clienți, atât pentru persoana vătămată cât și pentru inculpată, persoana vătămată fiind obligată să se prostitueze, aceasta declarând că ”la Alba Iulia, am fost amenințată, acesta spunându-mi că dacă nu fac, îmi pune cuțitul la gât, că are cuțit în mașină, totodată acesta mi-a spus și mie și inculpatei ”puneți fundul la bătaie să faceți bani”.

Persoana vătămată a relatat și că la Alba Iulia a auzit o discuție între inculpați, din care reieșea că cei doi urmau să o scoată din țară și să o ducă în Germania pentru a practica prostituția.

În seara zilei de 15.02.2022, persoana vătămată a reușit să o apeleze pe mama sa și i-a spus acesteia că ”este prinsă la Alba Iulia”. Ulterior mama fetei la data de 15.02.2022, orele 20.56, a apelat la nr. de urgență 112 și a sesizat că fiica sa, se află pe raza Municipiului Alba Iulia, fără a cunoaște exact locația și este ținută fără voia sa.

Ulterior apelului la 112, inculpaţii, dându-și seama că s-a apelat la nr. de urgență, s-a trimis un SMS de localizare pe numărul de la care a sunat persoana vătămată pe mama ei în vederea identificării locației unde se află aceasta, iar inculpații au văzut acest SMS, au părăsit de urgență locația din Alba Iulia și au abandonat-o pe persoana vătămată în zona gării din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea