Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia: „Ritmul e impus de voi și de nevoi: Alba Iulia va crește cu o unitate de învățământ pentru preșcolari pe an. Cel puțin!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România traversează, de câțiva ani, prea mulți după părerea mea, o dramă demografică. E limpede că suntem tot mai puțini, tot mai înaintați în vârstă, că sporul natural anual e negativ. Cu toate astea, sunt puțini cei care au curajul să recunoască problema și să o rezolve.

Totuși, la Alba Iulia, avem norocul de a fi “ pe plus”, printr-o creștere demonstrată statistic a populației, în ultimii ani. Suntem printre puținele orașe din România care întineresc iar asta nu poate decât să ne bucure. Micuții albaiulieni, făcuți din dragoste și cu responsabilități asumate de părinții lor, au însă nevoie de noi creșe, grădinițe și școli. Noi am înțeles asta și deja le construim!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ritmul cu care creștem implică ridicarea de noi unități de învățământ, care să îi poată “ prelua” pe copiii orașului și să le ofere toate condițiile pentru a deveni mari cu adevarat. Mi-am propus – și mi-o asum integral și responsabil – ca în fiecare an de mandat Voicu Paul, la Alba Iulia să apară cel puțin o nouă creșă sau o grădiniță.

Prima creșă, va fi gata, deja, în anul 2021, în zona Orhideelor, în vecinătate noilor blocuri ANL. Cu o suprafață de aproximativ 2000 de mp și o capacitate de 6 grupe, structurate pe categorii de vârstă, creșa va putea să primească până la 90 de copii.

Un alt obiectiv, pentru care avem deja semnat contractul de finanțare europeană, este construirea unei noi grădinițe cu program prelungit, prin schimbarea destinației și extinderea clădirii cantină din incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”. Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei, iar unitatea va găzdui până la 160 de copii.

Au mai fost deja identificate și alte locații, în Bărăbanț, Pâclișa, Oarda, Micești. În funcție de profilul demografic al cartierelor și prin consultarea directă cu locuitorii și Inspectoratul Școlar, vom putea transfera destinația unor clădiri, precum căminele culturale, în spații pentru grădinițe. Pe amplasamentul fostului ștrand, avem aprobat PUZ-ul pentru astfel de facilități de educație, inclusiv cu completarea unei zone de promenadă.

De asemenea, anul acesta, rețeaua de învățământ preșcolar și școlar din Alba Iulia a beneficiat de cea mai mare susținere finaciară pentru modernizări și dotări. Pornind de la transformarile majore prin care au trecut Școala Liviu Rebreanu, Liceul Sportiv sau Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, până la renovările majore din peste 10 grădinițe. Reamintesc faptul că, în ciuda restricțiilor de angajare a îngrijitoarelor din grădinițe, am reactivat proiectul ”Micul Prinț”, prin care susținem financiar salarizarea acestui tip de personal, atât de necesar pentru cei mici.

Împreună cu echipa mea pentru Consiliul Local vom pune la punct și dezvolta un program solid de stimulare a natalității, de sprijin real acordat tinerilor părinți, pentru a le confirma că au sprijinul nostru total. Un exemplu concret e reprezentat și de stimulentul acordat familiilor pentru plata unei bone.

Cred în oportunitatea unică de a întineri orașul iar împreună cu colegii mei vom asigura tot ce e necesar pentru a concretiza aceste proiecte: de la creșe, grădinițe și locuri de joacă, toate noi, până la școli și licee reabilitate.

Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea