Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia: „Ritmul e impus de voi și de nevoi: Alba Iulia va crește cu o unitate de învățământ pentru preșcolari pe an. Cel puțin!”

Publicat

în

România traversează, de câțiva ani, prea mulți după părerea mea, o dramă demografică. E limpede că suntem tot mai puțini, tot mai înaintați în vârstă, că sporul natural anual e negativ. Cu toate astea, sunt puțini cei care au curajul să recunoască problema și să o rezolve.

Totuși, la Alba Iulia, avem norocul de a fi “ pe plus”, printr-o creștere demonstrată statistic a populației, în ultimii ani. Suntem printre puținele orașe din România care întineresc iar asta nu poate decât să ne bucure. Micuții albaiulieni, făcuți din dragoste și cu responsabilități asumate de părinții lor, au însă nevoie de noi creșe, grădinițe și școli. Noi am înțeles asta și deja le construim!

Ritmul cu care creștem implică ridicarea de noi unități de învățământ, care să îi poată “ prelua” pe copiii orașului și să le ofere toate condițiile pentru a deveni mari cu adevarat. Mi-am propus – și mi-o asum integral și responsabil – ca în fiecare an de mandat Voicu Paul, la Alba Iulia să apară cel puțin o nouă creșă sau o grădiniță.

Electrica Furnizare Discount

Prima creșă, va fi gata, deja, în anul 2021, în zona Orhideelor, în vecinătate noilor blocuri ANL. Cu o suprafață de aproximativ 2000 de mp și o capacitate de 6 grupe, structurate pe categorii de vârstă, creșa va putea să primească până la 90 de copii.

Un alt obiectiv, pentru care avem deja semnat contractul de finanțare europeană, este construirea unei noi grădinițe cu program prelungit, prin schimbarea destinației și extinderea clădirii cantină din incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”. Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei, iar unitatea va găzdui până la 160 de copii.

Au mai fost deja identificate și alte locații, în Bărăbanț, Pâclișa, Oarda, Micești. În funcție de profilul demografic al cartierelor și prin consultarea directă cu locuitorii și Inspectoratul Școlar, vom putea transfera destinația unor clădiri, precum căminele culturale, în spații pentru grădinițe. Pe amplasamentul fostului ștrand, avem aprobat PUZ-ul pentru astfel de facilități de educație, inclusiv cu completarea unei zone de promenadă.

De asemenea, anul acesta, rețeaua de învățământ preșcolar și școlar din Alba Iulia a beneficiat de cea mai mare susținere finaciară pentru modernizări și dotări. Pornind de la transformarile majore prin care au trecut Școala Liviu Rebreanu, Liceul Sportiv sau Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, până la renovările majore din peste 10 grădinițe. Reamintesc faptul că, în ciuda restricțiilor de angajare a îngrijitoarelor din grădinițe, am reactivat proiectul ”Micul Prinț”, prin care susținem financiar salarizarea acestui tip de personal, atât de necesar pentru cei mici.

Împreună cu echipa mea pentru Consiliul Local vom pune la punct și dezvolta un program solid de stimulare a natalității, de sprijin real acordat tinerilor părinți, pentru a le confirma că au sprijinul nostru total. Un exemplu concret e reprezentat și de stimulentul acordat familiilor pentru plata unei bone.

Cred în oportunitatea unică de a întineri orașul iar împreună cu colegii mei vom asigura tot ce e necesar pentru a concretiza aceste proiecte: de la creșe, grădinițe și locuri de joacă, toate noi, până la școli și licee reabilitate.

Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Publicitate

Politică Administrație

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Publicat

în

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Nicolae Ciucă demiterea „de urgenţă” a ministrului Cercetării, Florin Roman, pentru a arăta, prin acest gest, că nu îşi „bate joc de comunitatea cercetătorilor români”.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, reprezentanţii USR susţin că Florin Roman „şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat Cioloş, citat în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Liderul USR afirmă că Florin Roman afectează credibilitatea ministerului pe care îl conduce şi pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a face reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene.

„După ce a minţit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliştii de la „Libertatea”, că minciuna este patologică la PNL. Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept ‘iar o altă mare problemă’, afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru este „de neacceptat”.

„Ce încredere ar mai putea avea cetăţenii acestei ţări în acest minister şi, de fapt, în întregul guvern, ştiind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman şi alţi foşti prim-miniştri sau miniştri să diminueze gravitatea faptei şi el trebuie sancţionat. În aceste condiţii, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru şi cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa”, adaugă sursa menţionată.

USR subliniază că nu va tolera niciodată furtul şi va sancţiona întotdeauna orice formă de derapaj.

„Dacă PNL şi PSD mai au un minim respect faţă de cetăţenii acestei ţări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcţia de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoţia nu contează, ba chiar te face ministru”, precizează reprezentanţii USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Sunt tot mai mulți cei care vorbesc despre fondurile europene și șansa unică pe care o are România să se dezvolte, dar prea puțini sunt cei care se gândesc că sunt autorități locale care au nevoie de sprijin direct pentru a beneficia de ele.

Județul Alba este compus din 4 municipii, 7 orașe și 67 de comune. Dacă municipiile și majoritatea orașelor au un departament sau cel puțin un angajat pregătit pentru a depune proiecte și accesa fonduri europene, la primăriile de comune sunt mai puțini angajați, angrenați în multiple activități.

Electrica Furnizare Discount

Este timpul ca CJ Alba să înființeze un departament, cu cei mai buni specialiști, care să identifice măsuri și axe de finanțare pentru zona rurală din județ. Departamentul respectiv va trebui să colaboreze cu Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri), dar și cu primăriile, să ajute la scrierea proiectelor europene și să sprijine implementarea lor. Până în prezent, în relația cu autoritățile locale, cofinanțând anumite investiții, Consiliul Județean doar a prins peștele, fără a înmâna cuiva undița și momeala.

Atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în celelalte programe și măsuri din actualul exercițiu bugetar, derulate prin PNDR, există proiecte comune de finanțare, de care pot beneficia mai multe localități din județ. AFIR are, spre exemplu, măsuri de finanțare de care pot beneficia mai multe comune, cu sau fără asociere, în funcție de caz. Astfel, colaborarea între CJ Alba, GAL-uri și UAT-uri este constructivă și indispensabilă în actualul context economic și european dacă vrem să dezvoltăm județul.

Voi înainta aceste propuneri conducerii Consiliului Județean Alba, în speranța că mediul rural se va dezvolta așa cum trebuie!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Publicat

în

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Filiala AUR Alba dă startul unei acțiuni prin care speră să aducă bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Începând din data de 7 decembrie, demarăm campania ,,Moș Crăciun de AUR”.

Un proiect prin care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom ajuta copii și persoane vârstnice, proveniți din medii defavorizate.

Electrica Furnizare Discount

Vom face tot posibilul să ajutăm cât mai multe persoane și sperăm că vom reuși să facem mai luminoase sărbătorile unor oameni care au uitat să zâmbească.

Cei care doresc să sprijine material și financiar această acțiune, care este menită să aducă bucurie unor copilași sau persoane în vârstă, o pot face la:

Sediul nostru AUR din Alba Iulia, strada Națiunii, nr 11;

La numerele de telefon: +40741669604, +40720220477 sau pe pagina de Facebook

Vă mulțumim!

Moșul chiar face minuni! Implică-te și tu!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare