Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Vechiul ștrand de la Schit putea fi modernizat cu banii risipiți pentru construcția noului obiectiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de mii de euro au fost cheltuiți pentru proiecte frumos colorate pe hârtie, studii de oportunitate și fezabilitate sau achiziții de terenuri, pentru construirea unor bazine în aer liber, însă fără niciun rezultat. Cu acești bani putea fi modernizat Ștrandul de la Schit, iar astăzi albaiulienii aveau locul potrivit de relaxare.

Ștrandul de la Schit a fost închis, fără explicații, în 2013, iar de atunci și până acum albaiulienii au fost amăgiți cu aqualand-uri și locuri spectaculoase de agrement. Acestea au fost ”mutate” de lângă parcul dendrologic, în spatele bazinului olimpic, fără a fi săpată vreo fundație. Dacă autoritățile publice locale tot voiau să construiască o zonă de agrement, asemenea unui parc acvatic, locul potrivit ar fi fost în apropiere de cursul râului Mureș, astfel încât să existe un spațiu generos, aprovizionarea cu apă să se realizeze mai ușor și cu mai puține costuri. Zona ar fi trebuit amenajată, înverzită, de jur-împrejurul ei, plantați copaci și garduri vii, iar apa tratată și adusă la parametrii corespunzători.

Alba Iulia are, însă, un ștrand cu tradiție, situat într-o zonă frumoasă de pădure, cu posibilitate de extindere. Împrejurimile sale pot fi valorificate, iar ștrandul să devină o parte integrată dintr-o frumoasă zonă de relaxare. Spre exemplu, după ce se răcoresc la piscină, oamenii ar fi avut posibilitatea să facă o plimbare cu bicicleta pe un traseu marcat și prestabilit, din pădure.

Realitatea este că administrația locală nu a investit deloc în baza de agrement de la Schit nici când ea era funcțională. Un ștrand modern nu atrage turiști, însă îi poate ține în orașul nostru mai multe zile, ceea ce ar fi benefic și pentru industria locală HoReCa.

Alba Iulia merită un ștrand public modern cu prețuri pentru toate buzunarele!

Alin Stanciu,
Candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia
Pentru un oraș prosper!

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
EXECUTAT de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro
CUI mandatar financiar județean 21200019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea