Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Primarul liberal Dorin Nistor a demonstrat că la Sebeș s-a putut într-un singur mandat ceea ce nu s-a făcut în 4 mandate: Fonduri nerambursabile câștigate pentru Sebeș în valoare de 114 milioane lei!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul liberal Dorin Nistor a demonstrat că la Sebeș s-a putut într-un singur mandat ceea ce nu s-a făcut în 4 mandate: Fonduri nerambursabile câștigate pentru Sebeș în valoare de 114 milioane lei!

Așa cum probabil știți, până în anul 2016, Sebeșul era cunoscut pentru faptul că nu atrăgea fonduri nerambursabile și nici nu a investit bani europeni în infrastructură, sănătate, educație, deși România a beneficiat de fonduri de pre-aderare, iar din anul 2007 este membră a Uniunii Europene.

În timp ce orașe mai mici sau mai mari din jurul Sebeșului accesau finanțări pentru a se dezvolta, la Sebeș s-a cheltuit doar din bugetul local. Acest demers a pornit practic de la zero: fără documente de proprietate, documentații tehnico-economice, planuri și strategii de dezvoltare.

Finanțările nerambursabile obținute de Municipiul Sebeș grație numeroaselor proiecte depuse și declarate câștigătoare prin programele Uniunii Europene sau prin cele naționale au oferit o gură de oxigen pentru bugetul local. Mulțumesc echipei noastre de proiecte care a demonstrat că și la Sebeș se poate! Atunci când a fost necesar, am beneficiat de consultanță de specialitate de calitate din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, coordonată de dl. director Simion Crețu. Iată că Sebeșul contribuie consistent la ritmul de dezvoltare al județului Alba și se remarcă pe harta României!” declară primarul liberal Dorin Nistor.

TOTAL FINANȚĂRI CÂȘTIGATE DE MUNICIPIUL SEBEȘ ÎN PERIOADA IULIE 2016 – AUGUST 2020 = 114.540.911,00 LEI                                                                         

EDUCAȚIE = 41.040.340,19 LEI

Proiecte pentru un nou Liceu Tehnologic, reabilitarea Școlii Gimnaziale și a Grădiniței din Răhău (aproape de finalizare), Creșă și Grădiniță în cartierul Valea Frumoasei, reabilitarea bazei sportive de pe strada Tipografilor, programe after-school.

SĂNĂTATE = 1.389.536,36 LEI

Este în derulare proiectul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș.

INFRASTRUCTURĂ STRADALĂ = 6.176.950 LEI

Vor fi modernizate străzile: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor.

ILUMINAT PUBLIC = 2.026.539,49 LEI

Modernizarea sistemului de iluminat public în cartierul Valea Frumoasei, str. Mihail Kogălniceanu, str. Mircea cel Mare, str. Sava Henția și va fi extins sistemul de iluminat public pe str. Fântânele.

LOCUINȚE DE SERVICIU ȘI LOCUINȚE SOCIALE = 7.345.527,63 LEI

A demarat proiectul de construire a unor locuințe de serviciu.

BAZE SPORTIVE ȘI RECREATIVE, SĂLI DE SPORT = 21.850.604,76 LEI

Obiectivele vizate: bazele sportive Pielaru și Arini, alături de complexul sportiv și de recreere (ștrand).

 CENTRU MULTIFUNCȚIONAL ȘI LOCURI DE JOACĂ = 6.206.050 LEI

 CANALIZARE MENAJERĂ ȘI STAȚIE DE EPURARE, RĂHĂU = 8.096.316,00 LEI

 ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI RESURSE UMANE = 13.497.896,25 LEI

Unul din proiecte oferă sprijin și îngrijire pentru seniorii Sebeșului, un altul sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Sebeș.

CAPACITATE ADMINISTRATIVĂ = 6.637.875,32 LEI

 PROIECTE CULTURALE: 273.275 LEI

Elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Casei Zapolya – Muzeul Municipal ”Ioan Raica”, proiectul „La muzeu și la școală. Cursuri alternative de istorie naturală”, proiectul Sava Henţia din nou acasă. 170 ani de la naşterea artistului” și proiectul privind  Repertorierea şi digitizarea troiţelor şi a cimitirelor cu stâlpi funerari de pe Valea şi din Munţii Sebeşului”.

MUNICIPIUL SEBEȘ ARE PROIECTE DEPUSE AFLATE ÎN EVALUARE, ÎN SUMĂ TOTALĂ DE 110.928.929,14 LEI, pentru: SĂNĂTATE (90.584.942,28 lei, Extindere Spital Municipal Sebeș), ILUMINAT PUBLIC (1.000.000 lei – Modernizarea iluminatului public în municipiul Sebeș: str. Traian, str. Dorin Pavel  (parțial) – și în localitățile Petrești, Lancrăm și Răhău), precum și un PROIECT INTEGRAT, în valoare de 19.343.986,86 LEI.

Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea