Publicitate electorală| Educație, că-i mai bună decât toate! Florea Paul Victor: Mâine începe școala iar în Alba Iulia nu s-a deschis nicio creșă nouă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mâine începe școala și la Alba Iulia. Fără măști, fără dezinfectanți, fără laptopuri și fără tablete. Dar începe.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă tinerele familii din Alba Iulia este lipsa creșelor. Este dezastru. Mii de părinți privesc neputincioși ziua de mâine, neavând unde și cu cine să-și lase copilul, nu pentru că le place, ci pentru că trebuie să meargă la muncă ca să-i asigure un viitor mai bun.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Conform Legii nr. 263/2007 și a Codului Administrativ al României, autoritățile administrației publice locale au obligația să înființeze și să organizeze creșe pentru copiii cu vârste de până la 3 ani.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Administrația actuală a uitat de copiii albaiulienilor, în condițiile în care numărul familiilor tinere din Alba Iulia este în continuă creștere. În calitate de consilier local, voi propune un proiect de hotărâre de consiliu prin care să construim 4 noi creșe în Alba Iulia în intervalul 2020-2024.

O a doua problemă este lipsa cantinelor școlare. Într-o lume în care copii mănâncă tot mai nesănătos, asigurarea hranei calde la școală trebuie să devină un serviciu public local. O generație sănătoasă înseamnă o comunitate sănătoasă și prosperă.

Eu propun construirea a 7 cantine școlare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din Alba

– Cantina 1 va deservi pentru: Școala cu clasele I-VIII ”Vasile Goldiș”, Liceul de Arte Regina
Maria, Grădinița cu Program normal nr. 6 și Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” ;

– Cantina 2 va deservi pentru: Colegiul Național ”HCC”, Colegiul Tehnic ”Apulum” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 8;

– Cantina 3 va deservi pentru: Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, Grădinița cu program normal nr. 16;

– Cantina 4 va deservi pentru: Școala cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”, Grădinița nr. 2,

– Cantina 5 va deservi pentru: Școala cu clasele I-VIII ”Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv, Grădinița cu program prelungit nr. 12 și Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”,

– Cantina 6 va deservi pentru: Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”, Centrul Școlar pentru educație incluzivă Alba și Grădinița nr. 14.

– Cantina 7 va deservi pentru: Școala ”Ion Agârbiceanu” și Grădinița cu program prelungit nr. 11
Chiar dacă va angrena niște costuri mari din bugetul local, cred că merită să investim în copii, în educație și, până la urmă, în viitorul acestui oraș.

Voi avea nevoie de sprijinul vostru, cei care aveți sau urmează să aveți copii, pentru a stabili cele mai bune zone din oraș în care avem nevoie să construim creșe și cantine școlare. Siguranța și educația timpurie a copiilor din Alba Iulia trebuie să devină priorități pentru o administrație care se vrea #smart și #europeană.

Sunt Florea Paul Victor, am 25 de ani și sunt 99%!

Comandat de CANDIDAT INDEPENDENT, FLOREA PAUL VICTOR, functia de consilier local al MUN. Alba Iulia.
PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
CUI mandatar financiar 24200153

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419