Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Dan Cosmin Opruţa – primarul pus pe treabă

Publicat

în

„Alegerea mea în funcţia de primar al Comunei Meteş în anul 2016 a fost un moment de răscruce, atât pentru mine, familia şi apropiaţii mei, cât şi pentru comuna Meteş, pentru oamenii care au crezut în valorile liberale, care au sperat că şi în satele aflate la câţiva kilometri de municipiul Alba Iulia se poate trăi mai bine, civilizat, indiferent că discutăm despre modern sau tradiţional” spune primarul Dan Cosmin Opruţa.

Edilul consideră anul 2016 ca pe un moment de repornire a comunei, un punct de la care locuitorii au început să creadă în administraţia locală. Sigur că această încredere s-a construit treptat, pe măsură ce fiecare s-a convins că Primăria nu este doar cea care impune taxe şi dă sancţiuni, ci o instituţie alături de cetăţean.

Dintre cele mai importante realizări ale primului său mandat, primarul Dan Cosmin Opruţa se opreşte asupra finalizării lucrărilor de introducere a apei potabile în satele din comună, pentru peste 200 de familii din Tăuţi, 50 de familii din Meteş, 200 de familii din Ampoiţa sau 30 de familii din Văleni. „Apa la robinet este primul semn de civilizaţie, este, dacă vreţi, dincolo de orice, dovada interesului nostru pentru sănătatea locuitorilor din comuna Meteş şi pentru gestionarea corectă a resurselor de apă” afirmă tânărul primar liberal. Al doilea semn al normalităţii, al unei comune care îmbină noul, prin apropierea de municipiul reşedinţă de judeţ cu tradiţionalul, fiind considerată „Poarta Apusenilor”, îl reprezintă drumurile.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reabilitaţi 1,5 km de drum în Presaca Ampoiului, câte o jumătate de kilometru în Poiana Ampoiului şi Meteş, 3,5 kilometri în Tăuţi şi 1,6 kilometri la Ampoiţa, fie că erau drumuri comunale sau drumuri vicinale. Lucrările de modernizare sau de amenajare continuă şi în prezent, pe porţiuni de peste o jumătate de kilometru la Văleni şi Ampoiţa, sau aproape 2 kilometri la Tăuţi. Acolo unde nu este posibilă pentru moment asfaltarea, primarul Dan Cosmin Opruţa confirmă că se lucrează la pietruiri, în toate satele aparţinătoare comunei, pentru ca fiecare cetăţean să poată ajunge în condiţii normale la locuinţă.

“Desigur, la capitolul modernizare trebuie să menţionez înlocuirea reţelei de iluminat public stradal, unde s-a trecut la noua tehnologie cu LED, mult mai eficientă în prezent, sau lucrările de amenajare a zonei de agrement în Ampoiţa, foarte apreciată de turişti. Un punct important în programul meu de primar este continuarea lucrărilor de cadastrare gratuită a proprietăţilor din extravilanul comunei Meteş, fiind întabulate până în prezent aproximativ 2.000 de terenuri, alte peste 3.000 fiind în curs de întabulare” a continuat primarul Dan Cosmin Opruţa.

Modernizarea, sprijinirea şcolilor, încurajarea elevilor să rămână şi să studieze în localităţile comunei a fost un alt proiect de suflet al primarului din Meteş, care nu a uitat nici de tradiţiile zonei, puternic ancorate în sufletul locuitorilor. Au fost organizate, în colaborare cu asociaţiile şi interpreţii de folclor, cu invitaţii acestora ori parohiile din zonă, manifestări devenite deja puncte de reper pe agenda culturală: „Ieşirea-n Rai” la Ampoiţa, „Cult şi tradiţie” la Lunca Ampoiţei, „Tradiţii presecane” la Presaca Ampoiului, expoziţii de ovine, jocuri populare, expoziţii sau târguri.

Primarul Comunei Meteş a precizat că înscrierea pe un traseu normal de dezvoltare, de civilizaţie, a fost posibilă în primul rând datorită oamenilor din satele comunei, dar şi sprijinului Consiliului Judeţean Alba, prin preşedintele Ion Dumitrel. „Guvernarea liberală a permis accesul mai facil la fonduri, sprijină iniţiativele locale şi reprezintă, în acelai timp, garanţia că proiectele aflate în derulare vor putea fi continuate, pentru bunăstarea tuturor locuitorilor din satele comunei Meteş”.

Împreună cu președintele Ion Dumitrel putem dezvolta în continuare comuna noastră, pentru a crea un mediu sigur şi prosper pentru noi şi copiii noştri. Avem nevoie şi de sprijinul consilierilor locali şi judeţeni şi de aceea vă rugăm să votaţi candidaţii de pe listele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean ale PNL!

Împreună, om lângă om, umăr la umăr, vom putea continua dezvoltarea judeţului!

Comandat de Partidul Național Liberal, publicat de SC UNIREA PRES SRL pe portalul https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Publicitate

Politică Administrație

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Publicat

în

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Nicolae Ciucă demiterea „de urgenţă” a ministrului Cercetării, Florin Roman, pentru a arăta, prin acest gest, că nu îşi „bate joc de comunitatea cercetătorilor români”.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, reprezentanţii USR susţin că Florin Roman „şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat Cioloş, citat în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Liderul USR afirmă că Florin Roman afectează credibilitatea ministerului pe care îl conduce şi pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a face reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene.

„După ce a minţit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliştii de la „Libertatea”, că minciuna este patologică la PNL. Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept ‘iar o altă mare problemă’, afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru este „de neacceptat”.

„Ce încredere ar mai putea avea cetăţenii acestei ţări în acest minister şi, de fapt, în întregul guvern, ştiind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman şi alţi foşti prim-miniştri sau miniştri să diminueze gravitatea faptei şi el trebuie sancţionat. În aceste condiţii, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru şi cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa”, adaugă sursa menţionată.

USR subliniază că nu va tolera niciodată furtul şi va sancţiona întotdeauna orice formă de derapaj.

„Dacă PNL şi PSD mai au un minim respect faţă de cetăţenii acestei ţări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcţia de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoţia nu contează, ba chiar te face ministru”, precizează reprezentanţii USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Sunt tot mai mulți cei care vorbesc despre fondurile europene și șansa unică pe care o are România să se dezvolte, dar prea puțini sunt cei care se gândesc că sunt autorități locale care au nevoie de sprijin direct pentru a beneficia de ele.

Județul Alba este compus din 4 municipii, 7 orașe și 67 de comune. Dacă municipiile și majoritatea orașelor au un departament sau cel puțin un angajat pregătit pentru a depune proiecte și accesa fonduri europene, la primăriile de comune sunt mai puțini angajați, angrenați în multiple activități.

Electrica Furnizare Discount

Este timpul ca CJ Alba să înființeze un departament, cu cei mai buni specialiști, care să identifice măsuri și axe de finanțare pentru zona rurală din județ. Departamentul respectiv va trebui să colaboreze cu Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri), dar și cu primăriile, să ajute la scrierea proiectelor europene și să sprijine implementarea lor. Până în prezent, în relația cu autoritățile locale, cofinanțând anumite investiții, Consiliul Județean doar a prins peștele, fără a înmâna cuiva undița și momeala.

Atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în celelalte programe și măsuri din actualul exercițiu bugetar, derulate prin PNDR, există proiecte comune de finanțare, de care pot beneficia mai multe localități din județ. AFIR are, spre exemplu, măsuri de finanțare de care pot beneficia mai multe comune, cu sau fără asociere, în funcție de caz. Astfel, colaborarea între CJ Alba, GAL-uri și UAT-uri este constructivă și indispensabilă în actualul context economic și european dacă vrem să dezvoltăm județul.

Voi înainta aceste propuneri conducerii Consiliului Județean Alba, în speranța că mediul rural se va dezvolta așa cum trebuie!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Publicat

în

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Filiala AUR Alba dă startul unei acțiuni prin care speră să aducă bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Începând din data de 7 decembrie, demarăm campania ,,Moș Crăciun de AUR”.

Un proiect prin care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom ajuta copii și persoane vârstnice, proveniți din medii defavorizate.

Electrica Furnizare Discount

Vom face tot posibilul să ajutăm cât mai multe persoane și sperăm că vom reuși să facem mai luminoase sărbătorile unor oameni care au uitat să zâmbească.

Cei care doresc să sprijine material și financiar această acțiune, care este menită să aducă bucurie unor copilași sau persoane în vârstă, o pot face la:

Sediul nostru AUR din Alba Iulia, strada Națiunii, nr 11;

La numerele de telefon: +40741669604, +40720220477 sau pe pagina de Facebook

Vă mulțumim!

Moșul chiar face minuni! Implică-te și tu!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare