Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| „Continuăm să investim în Ocna Mureș!”

Publicat

în

Publicitate electorală| „Continuăm să investim în Ocna Mureș!”

Promisiunile liberale pe care le-am făcut în 2016 au fost o continuare a ceea ce am realizat în perioada 2012-2016. Am făcut acest lucru pentru că avem nevoie de continuitate în dezvoltarea orașului, avem nevoie de viziune în ceea ce vrem să facem în Ocna Mureș.

În 2016 am luat ca proiect major al mandatului Partidului Național Liberal în Ocna Mureș 2016-2020 construirea Bazei de tratament și Agrement. Iată că în acest moment lucrările la acest proiect sunt executate în proporție de aproape 70%.

Am promis atragerea de fonduri nerambursabile. Am reușit să implementăm sau să obținem finanțare din diferite surse în valoare de peste 150 milioane de lei în diferite proiecte, toate cu impact major în viața noastră de zi cu zi: Complex sportiv, în zona bazei de tratament, Baza de tratament și agrement, reabilitarea Școlilor primare din Uioara de Sus și Cisteiu de Mureș, construire de blocuri sociale și dezvoltare infrastructură rutieră (modernizare străzi zona Rât și Unirii, străzile din Uioara de Sus și Uioara de Jos – Ciunga),  canalizare Războieni, schimarea conductei de aducțiune a apei în oraș etc. Unele dintre aceste investiții sunt finalizate, altele sunt în execuție, altele sunt în faza licitațiilor pentru a fi realizate.

Electrica Furnizare Discount

Am dovedit că munca și planificarea sunt esențiale atunci când vrei cu adevărat dezvoltarea orașului. Toate aceste proiecte au nevoie de continuitate și de o legătură între ele. Dezvoltarea haotică nu ajută pe nimeni. De aceea ceea ce dorim să facem în continuare are legătură directă cu ceea ce am realizat până acum. Aceasta este politica liberală în orașul Ocna Mureș.

Dezvoltăm în continuare zona Bazei de tratament și agrement pentru a crea un adevărat pol turistic și medical al județului și al țării, renașterea Băilor Sărate fiind visul oricărui ocnamureșan.

Continuăm să investim în învățământ prin reabilitarea, refacerea și modernizarea clădirilor și a bazei materiale a școlilor din oraș. Vrem un învățământ de calitate din toate punctele de vedere, care să facă cinste nouă și copiilor noștri. Vrem un învățământ care să corespundă cerințelor actuale de calificare.

Continuăm să investim în cultură, susținerea de către orașul nostru, împreună cu municipiul Aiud a unui Festival Internațional de Folclor fiind elocventă. De asemenea susținem în continuare cel mai longeviv concurs folcloric din Transilvania, „Mureș, pe marginea ta”. Suntem printre acele puține localități ale țării care încă mai au în funcțiune bibliotecă orășenească publică, iar activitățile pe care CARTEA le generează sunt multe în rândul tinerilor și nu numai.

Continuăm să investim în sport. Complexul sportiv din zona Bazei de tratament și agrement ce urmează a fi construit (5,7 milioane de euro valoarea investiției) și investițiile constante în activitatea sportivă a orașului (Clubul sportiv Ocna Mureș are peste 300 de copii și adulți care practică în mod organizat și constant diferite sporturi) sunt dovezi de necontestat că ne dorim sănătate și prin sport.

Continuăm să investim în sănătate. Am deschis Centrul multifuncțional de sănătate, am extins activitatea Unității medico-sociale, reabilităm energetic clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș, avem cel mai modern centru radiologic din județ, fostul Spital de recuperare este refăcut din temelii de către Consiliul Județean Alba. Nu în ultimul rând, Baza de tratament și agrement va reporni orașul Ocna Mureș în postura de stațiune balneoclimaterică și va deveni un important obiectiv în turismul balneoclimateric național și zonal. Sănătatea nu se negociază, sănătatea se finanțează.

Continuăm să investim în utilități publice de apă și canalizare. Rețeaua de canalizare în Războieni, realizarea unei noi aducțiuni a apei pentru orașul Ocna Mureș reprezintă acum fapte concrete ale administrației noastre liberale, lucrări aflate în execuție, despre care acum 4 ani nimeni nu le credea realizabile. Noua aducțiune va rezolva problema calității apei, problemă cu care orașul se confruntă de prea mulți ani. În viitorul apropiat vor fi finanțate și implicit executate lucrările de canalizare pentru localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.

Continuăm să investim în modernizarea și extinderea iluminatului public și a rețelelor electrice din oraș. Parcul fotovoltaic ce se construiește lângă Liceul tehnologic va acoperi consumul de energie electrică al orașului pentru iluminatul public, școli, clădirea Spitalului Orășenesc și alte clădiri publice. De asemenea în viitorul apropiat vom înlocui corpurile de iluminat din iluminatul public cu corpuri economice cu LED, având și un sistem de telegestiune a sistemului.

Continuăm să investim în infrastructura rutieră. Asfaltarea și modernizarea drumurilor din Uioara de Jos, Uioara de Sus sunt în plină desfășurare, iar imediat ce sunt finalizate lucrările pentru canalizare în Războieni vom asfalta și toate străzile din localitățile aparținătoare: Războieni-Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.

Continuăm să investim în domeniul social. Este în derulare proiectul „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Ocna Mureș” care are în vedere printre altele și construirea a două blocuri de locuințe sociale. Centrul de zi din str. Ștefan cel Mare, cel din Războieni-Cetate și centrul „Sfântul Ciprian” Ocna Mureș ajută zilnic pe cei aflați în dificultate, indiferent că sunt copii, tineri, persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități.

Se vede clar că investim în continuare în orașul nostru, aici, în Ocna Mureș.

Am reușit să ne ținem de promisiunile anului 2016 cu sprijinul și cu votul dumneavoastră, a locuitorilor acestui oraș.

În 2020 continuăm să investim în Ocna Mureș. Investim pentru locuitorii orașului. Investim în viitor, viitor pe care îl clădim împreună, pentru noi toți.

Proiectul liberal în orașul nostru pentru perioada 2020-2024 este clar:

„CONTINUĂM SĂ INVESTIM ÎN OCNA MUREȘ!”

Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Publicitate

Politică Administrație

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Publicat

în

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Nicolae Ciucă demiterea „de urgenţă” a ministrului Cercetării, Florin Roman, pentru a arăta, prin acest gest, că nu îşi „bate joc de comunitatea cercetătorilor români”.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, reprezentanţii USR susţin că Florin Roman „şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat Cioloş, citat în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Liderul USR afirmă că Florin Roman afectează credibilitatea ministerului pe care îl conduce şi pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a face reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene.

„După ce a minţit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliştii de la „Libertatea”, că minciuna este patologică la PNL. Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept ‘iar o altă mare problemă’, afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru este „de neacceptat”.

„Ce încredere ar mai putea avea cetăţenii acestei ţări în acest minister şi, de fapt, în întregul guvern, ştiind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman şi alţi foşti prim-miniştri sau miniştri să diminueze gravitatea faptei şi el trebuie sancţionat. În aceste condiţii, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru şi cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa”, adaugă sursa menţionată.

USR subliniază că nu va tolera niciodată furtul şi va sancţiona întotdeauna orice formă de derapaj.

„Dacă PNL şi PSD mai au un minim respect faţă de cetăţenii acestei ţări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcţia de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoţia nu contează, ba chiar te face ministru”, precizează reprezentanţii USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Sunt tot mai mulți cei care vorbesc despre fondurile europene și șansa unică pe care o are România să se dezvolte, dar prea puțini sunt cei care se gândesc că sunt autorități locale care au nevoie de sprijin direct pentru a beneficia de ele.

Județul Alba este compus din 4 municipii, 7 orașe și 67 de comune. Dacă municipiile și majoritatea orașelor au un departament sau cel puțin un angajat pregătit pentru a depune proiecte și accesa fonduri europene, la primăriile de comune sunt mai puțini angajați, angrenați în multiple activități.

Electrica Furnizare Discount

Este timpul ca CJ Alba să înființeze un departament, cu cei mai buni specialiști, care să identifice măsuri și axe de finanțare pentru zona rurală din județ. Departamentul respectiv va trebui să colaboreze cu Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri), dar și cu primăriile, să ajute la scrierea proiectelor europene și să sprijine implementarea lor. Până în prezent, în relația cu autoritățile locale, cofinanțând anumite investiții, Consiliul Județean doar a prins peștele, fără a înmâna cuiva undița și momeala.

Atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în celelalte programe și măsuri din actualul exercițiu bugetar, derulate prin PNDR, există proiecte comune de finanțare, de care pot beneficia mai multe localități din județ. AFIR are, spre exemplu, măsuri de finanțare de care pot beneficia mai multe comune, cu sau fără asociere, în funcție de caz. Astfel, colaborarea între CJ Alba, GAL-uri și UAT-uri este constructivă și indispensabilă în actualul context economic și european dacă vrem să dezvoltăm județul.

Voi înainta aceste propuneri conducerii Consiliului Județean Alba, în speranța că mediul rural se va dezvolta așa cum trebuie!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Publicat

în

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Filiala AUR Alba dă startul unei acțiuni prin care speră să aducă bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Începând din data de 7 decembrie, demarăm campania ,,Moș Crăciun de AUR”.

Un proiect prin care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom ajuta copii și persoane vârstnice, proveniți din medii defavorizate.

Electrica Furnizare Discount

Vom face tot posibilul să ajutăm cât mai multe persoane și sperăm că vom reuși să facem mai luminoase sărbătorile unor oameni care au uitat să zâmbească.

Cei care doresc să sprijine material și financiar această acțiune, care este menită să aducă bucurie unor copilași sau persoane în vârstă, o pot face la:

Sediul nostru AUR din Alba Iulia, strada Națiunii, nr 11;

La numerele de telefon: +40741669604, +40720220477 sau pe pagina de Facebook

Vă mulțumim!

Moșul chiar face minuni! Implică-te și tu!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare