Rămâi conectat

Ştirea zilei

Protestatarii din Alba Iulia se întâlnesc în fața Casei de Cultură a Sindicatelor: ”Ne-am ars cu voi, vrem alții noi”

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Protestele din Alba Iulia se mută, de luni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, după ce cinci zile la rând oamenii s-au întâlnit în parcul Iuliu Maniu din fața Prefecturii Alba, fiind nemulțumiți de deciziile guvernului privind legile din justiție și mai ales de adoptarea Ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale.

”Începând din 6 februarie ne întâlnim în fiecare zi la ora 18:00 in fata Casei de Cultura a Sindicatelor”, se arată în evenimentul creat pe rețeaua socială Facebook.  Astfel, protestele vor începe din Cetate și, ca de obicei, oamenii vor mărșălui pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.

”Alba Iulia, am dovedit in zilele acestea ca se poate, trebuie sa le arătam si in zilele urmatoare ca se poate sa fim si mai multi. Pentru noi pentru copii noștri, pentru un viitor mai bun. Sa cerem sa se faca CE nu s-a facut in 27 de ani de LA Revolutie. Poporul roman poate sa facă asta sunt sigur. Luptam pentru drepturile noastre!!!”, cer protestatarii pe Facebook.

Protestul este autorizat.

Circa 1.000 de persoane au protestat, duminică, la Alba Iulia, scandând ”Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, iar, în timp ce mărșăluiau pe străzi, pentru a chema și alți oameni cu ei, au strigat ”Vrem o Românie, fără hoție, dacă vreți și voi, haideți cu noi”.

Rareș, unul dintre protestatari, a scris pe o pancartă: ”Hai, Mihai, să-ți vezi poporul cum se zbate cu ale lui că a ajuns din nou cuțitul la osul românului”.

Acesta a declarat că face apel la Mihai Viteazul, pentru că numele acestuia este strâns legat de Alba Iulia, dar susține că ”toți domnitorii se răscolesc în mormânt când văd ce fac politicienii în ziua de astăzi”.

”Domnitorii au încercat din răsputeri să ne aducă pe toți împreună, iar acum politicienii ne dezbină”, a spus Rareș

Protestul de duminică de la Alba Iulia a ținut circa patru ore, timp în care, oamenii au mărșăluit peste cinci kilometri pe cele mai aglomerate străzi din municipiu, scandând ”Demisia”, ”Altă întrebare, la închisoare!”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”București, nu uita, Alba e de partea ta”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Jos cu hoții din Guvern”, ”România, trezește-te! Alba Iulia, trezește-te!”.

La finalul mitingului, când oamenii s-au oprit din mărșăluit, o voce de copil s-a auzit scandând ”Dragnea, nu uita, te așteaptă Laura”, spre amuzamentul celorlalți, care l-au acompaniat.

Guvernul a abrogat OUG privind modificarea Codurilor penale, însă oamenii sunt în continuare nemulțumiți, și le cer demisia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici Zeci de credincioși ortodocși au fost prezenți vineri, 10 mai 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Izvorul Tămăduirii, pentru a asculta slujba de sfinţire a apei şi pentru a lua cu ei Aghiasma Mică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea