Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prosumatorii vor putea compensa plata facturii de gaze: Legea propusă de UDMR, adoptată de către Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prosumatorii vor putea compensa plata facturii de gaze: Legea propusă de UDMR, adoptată de către Parlament

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a votat propunerea legislativă elaborată de către UDMR, care creează posibilitatea prosumatorilor de a solicita compensații financiare lunar.

Senatorul UDMR Antal Lorant, unul dintre inițiatorii propunerii legislative, a declarat că, în luna iulie a acestui an, numărul prosumatorilor din România a crescut la aproape 85.000. Din acest motiv, el susține că este necesară elaborarea unor legi care să sprijine prosumatorii și să nu creeze situații nefavorabile pentru aceștia.

Citește și: Prosumatorii români, loviți în plin de autorități: Vor fi taxați în plus

„În domeniul legislativ, trebuie să depunem eforturi pentru a îmbunătăți sistemul de compensare și gestionare a surplusului de energie produsă, pentru că acesta este viitorul. Prezenta lege este un pas în această direcție, deoarece oferă posibilitatea prosumatorilor cu putere electrică instalată de cel puțin 400 kW de a solicita o compensare financiară lunară pentru surplusul de energie produsă”, a declarat Antal Lóránt, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat.

Deputatul Bende Sándor, președintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților, a explicat la rândul său că, până acum, prosumatorii aveau dreptul la compensația financiară după 24 de luni.

„Legea adoptată creează posibilitatea plății lunare a compensațiilor și introduce încă două modificări în sistemul juridic: oferă posibilitatea de a folosi valoarea surplusului de energie pentru plata facturii de gaze naturale, dar și de a dona surplusul produs și neutilizat către spitale, școli, familii vulnerabile sau către alte locuri de consum deținute de membrii familiei”, a precizat deputatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea