Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Promovabilitate sub 50% la simulări, în Alba. Vezi rezultatele parţiale

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din datele parţiale furnizate de ISJ Alba, procentul de promovabilitate nu depăşeşte 50% nici în cazul elevilor de clasa a VIII-a, nici la cei de liceu. Rezultatele sunt până acum mai bune decât la simulările din luna ianuarie, însă mai sunt destul de multe lucrări de corectat.

Până acum au fost centralizate 54% din lucrările elevilor de liceu, la Limba şi Literatura Română. Din acestea, 41% au fost lucrări cu note peste 6. La Matematică, au fost centralizate doar 21% din lucrări, iar procentul de promovabilitate este tot de 41%.

Pentru Evaluarea Naţională, la proba de Matematică au fost corectate şi centralizate 91% din lucrări, iar promovabilitatea este de 49,8%. Doar 9% din lucrările la Limba şi Literatura Română au fost centralizate până acum.

Rezultatele finale pentru cele două probe, atât pentru Bacalaureat cât şi pentru Evaluarea Naţională, vor fi făcute publice marţi, după centralizarea tuturor lucrărilor.

Cea de-a treia probă din cadrul simulărilor pentru examenul de Bacalaureat nu a stârnit un interes deosebit în rândul elevilor de clasa a XII-a. La testarea la matematică sau istorie, s-au prezentat cu 10% mai puţini tineri decât la simulările din iarnă. La simulările pentru Evaluarea Naţională scăderea este mult mai mică, de doar 1% faţă de testările din ianuarie.

Astfel în 18 aprilie, la simularea pentru Bacalaureat, proba la matematică şi istorie, au fost prezenţi 2.779 de elevi din 3.779 viitori absolvenţi (73,53% faţă de 83,08 % în ianuarie).

Pentru Evaluarea Naţională, la proba de Limba şi literatura română, au fost prezenţi 3.234 din 3.387 de elevi (95,51% faţă de 96,98% în ianuarie.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut simulările pentru toate cele trei probe de examen. Colegii lor mai mari vor mai avea de susţinut în data de 23 aprilie, ora 11:00, proba scrisă la care elevul poate opta în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea