Rămâi conectat

Sport

Promisiune pentru viitor: un Glonţ de pe Valea Frumoasei, pentru fotbalul mare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu nici doi ani de fotbal la activ, puştiul Ştefan Iulian  Glonţ, ce abia a împlinit 11 ani pe 7 iulie, se anunţă un jucător de mare perspectivă. Este efectiv îndrăgostit de balon, „pierde” zilnic 4-5 ore pentru „sportul rege”, atacant şi are un nume parcă predestinat de a băga spaima în defensivele adverse. Copilul din Săsciori, legitimat iniţiat la CS Sebeş 2014 şi ajuns apoi la Şcoala de Fotbal „Valea Frumoasei”, visează să ajungă fotbalist. Descoperit, firesc, în curtea şcolii, pe când bătea mingea, de Florin Pintilie, implicat în fotbalul din Săsciori, Iulian a intrat pe mâna antrenorului Bebe Brumaru, de care s-a „lipit” precum marca de scrisoare.

*Golgheter judeţean!

Admiră Barcelona şi Steaua, pe Messi şi Alibec, râvneşte să ajungă să joace pentru echipa Naţională a României, dar este doar la început de drum. Ştefan învaţă şi foarte bine, terminând clasa a 4-a la Şcoala Generală Săsciori, fiind condiţionat de părinţi să nu neglijeze cartea pentru fotbal şi este polivalent în plan sportiv, câştigând un concurs de şah pe şcoală, dar mânuieşte bine şi paleta la tenis de masă. Atacant, are tupeu, viteză, este ambidextru şi şi-a pus amprenta evident pe ofensiva echipei CS Sebeş 2014. În ediţia 2016-2017 a devenit golgheter judeţean la categoria Under 11, marcând 30 din cele 58 de goluri ale formaţiei sale, mai trecându-şi în cont şi 14 „assist”-uri.

*Fotbalul este totul pentru mine

Fotbalul este totul pentru mine, o pasiune ce nu are limită”, a spus, sfios, puştiul de pe Valea Frumoasei. A cucerit numeroase premii individuale, golgheter la diverse competiţii juvenile, disputate la Sebeş, Aiud sau Reghin. „Ştefan este unul dintre cei mai talentaţi copii pe care-i antrenez, iar în câţiva ani, dacă va continua pe acelaşi drum, sunt convins că va ajunge la lotul naţionalei României, la grupa de vârstă 2006”, a spus antrenorul şi mentorul său Florian Brumaru.

Caracterizat de specialişti drept “tehnic şi foarte rapid”, Ştefan este efectiv înebunit după fotbal, sportul ce poate să-i marcheze destinul. Participă, când este cazul chiar la două antrenamente zilnice, cu grupe diferite de vârstă şi… abia aşteaptă să plece în cantonamentul centralizat din această lună, de la Cîmpeni pentru că: „îmi este dor de fotbal şi de colegi!”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea