Proiectul RO-NET va fi finalizat cu întârziere. Ministrul Comunicațiilor, la Alba Iulia: Probabil la sfârșitul anului 2017
Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a declarat vineri că proiectul RO-NET, care are ca scop conectarea prin fibră optică a aproape 800 de localităţi izolate din mediul rural unde există probleme chiar şi cu acoperirea reţelelor de telefonie mobilă, va fi finalizat probabil la sfârșitul anului 2017.
Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor și Societății Informaționale și ai Telekom România declarau, în iulie, că RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România – cu un buget de 53 mil. euro doar în acest an -, ar putea fi finalizat de această dată în termen, respectiv la finele acestui an.
”Nu, până la finele anului nu va fi terminat, de abia în momentul de față suntem în recepție cu o parte din cele 783 de localități asociate proiectului RO-NET, dar nu se va finaliza anula acesta cu siguranță. Vom intra și în anul următor, dar nu renunțăm la acest proiect și continuă”, a spus ministrul Comunicațiilor, vineri, la Alba Iulia, fiind întrebată de acest proiect.
Delia Popescu a declarat că proiectul va fi terminat, însă cu întârziere.
”Proiectul îl continuăm, în momentul de față este în fazare, deci am trecut de pe exercițiul financiar trecut pe noul exercițiu financiar 2014-2020. Îl vom duce la bună finalitate cu această întârziere din păcate pentru noi”, a spus ministrul Comunicațiilor.
Fiind întrebată când va fi finalizat, Delia Popescu a declarat că ”probabil putem face o estimare la sfârșitul anului 2017”
Instituția care a lansat acest proiect este Ministerul Comunicațiilor, iar grupul care a câștigat contractul de execuție este Telekom România.
Proiectul este unul important pentru economie nu doar pentru că le oferă locuitorilor acces la servicii de comunicaţii ci şi pentru că a generat comenzi semnificative pentru companii locale sau cu operaţiuni locale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația de peste 9 milioane de lei, lansată pe SEAP
Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația de peste 9 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația comunei Vidra, din județul Alba, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede execuția lucrărilor la infrastructura de alimentare cu apă potabilă din comună. Citește și: Costuri de peste 6 milioane […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 2 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 20 de ore
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial