Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiectul RO-NET va fi finalizat cu întârziere. Ministrul Comunicațiilor, la Alba Iulia: Probabil la sfârșitul anului 2017

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a declarat vineri că proiectul RO-NET, care are ca scop conectarea prin fibră optică a aproape 800 de localităţi izolate din mediul rural unde există probleme chiar şi cu acoperirea reţelelor de telefonie mobilă, va fi finalizat probabil la sfârșitul anului 2017.

ministrul-comunicatiilor08Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor și Societății Informaționale și ai Telekom România declarau, în iulie, că RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România – cu un buget de 53 mil. euro doar în acest an -, ar putea fi finalizat de această dată în termen, respectiv la finele acestui an.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Nu, până la finele anului nu va fi terminat, de abia în momentul de față suntem în recepție cu o parte din cele 783 de localități asociate proiectului RO-NET, dar nu se va finaliza anula acesta cu siguranță. Vom intra și în anul următor, dar nu renunțăm la acest proiect și continuă”, a spus ministrul Comunicațiilor, vineri, la Alba Iulia, fiind întrebată de acest proiect.

Delia Popescu a declarat că proiectul va fi terminat, însă cu întârziere.

”Proiectul îl continuăm, în momentul de față este în fazare, deci am trecut de pe exercițiul financiar trecut pe noul exercițiu financiar 2014-2020. Îl vom duce la bună finalitate cu această întârziere din păcate pentru noi”, a spus ministrul Comunicațiilor.

Fiind întrebată când va fi finalizat, Delia Popescu a declarat că ”probabil putem face o estimare la sfârșitul anului 2017”

Instituția care a lansat acest proiect este Ministerul Comunicațiilor, iar grupul care a câștigat contractul de execuție este Telekom România.

Proiectul este unul important pentru economie nu doar pentru că le oferă locuitorilor acces la servicii de comunicaţii ci şi pentru că a generat comenzi semnificative pentru companii locale sau cu operaţiuni locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea