Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Invazie de tigrul platanului la Alba Iulia. ”Pișcă, am încercat să stăm afară și nu am putut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Invazie de tigrul platanului la Alba Iulia. ”Pișcă, am încercat să stăm afară și nu am putut”

Tigrul platanului cauzează mari neplăceri albaiulienilor care au vrut să profite de timpul frumos de afară și să petreacă a doua zi de Paște în aer liber, la Alba Iulia. Ploșnițele dantelate sunt extrem de enervante, iar înțepăturile lor deranjante.

Ploșnița dantelată, cunoscută mai ales sub denumirea de tigrul platanului, este o insectă care a reapărut încă de la începutul lunii aprilie la Alba Iulia odată cu creșterea temperaturilor, stârnind din nou nemulțumire printre locuitorii urbei.

Anul trecut, albaiulienii au sesizat apariția insectelor extrem de enervante în mai multe zone din oraș. Pișcăturile ploșnițelor dantelate sunt deranjante și se pare că nu pot fi combătute prin metode clasice/ dezinsecție.

YouTube video

Insecta a reapărut acum la Alba Iulia, vremea caldă și umedă favorizând apariția ei. Insectă este recunoscută pentru aspectul său distinct, având o colorație asemănătoare cu a unui tigru și pentru obiceiul său de a se hrăni cu seva arborilor, în special a platanilor.

În timpul verii trecute, ploșnița dantelată a invadat parcurile și cartierele din Alba, iar anul acesta se pare că a revenit încă din luna aprilie, odată cu încălzirea bruscă a vremii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură O coadă de sute de metri s-a produs vineri dimineața, 17 mai, pe strada Mărășești cu centura. Traficul se mișcă foarte lent. Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea