Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de Paște numită Pasqualina.

De Paște, în mod tradițional, gătim destul de multe ouă fierte. Și de multe ori există o întrebare despre cât timp pot fi păstrate și unde să le folosim.

Ce se poate face cu ouăle fierte de Paște?

Ouăle fierte tari se păstrează mai puțin decât cele crude. În mod natural, acestea ar trebui să fie depozitate în frigider. Ouăle fierte tari fără coajă trebuie păstrate cel mult 4 zile, în timp ce ouăle decojite sau umplute trebuie păstrate cel mult 48 de ore, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități

Ouăle fierte tari sunt o bază excelentă pentru salate și gustări.

Poți prepara, de exemplu, o salată cu ceapă verde și castraveți, asezonând-o după gustul tău cu smântână sau ulei vegetal.

„Salată celtică”

Ingrediente:

4 cartofi mari

2 morcovi

2 ouă fierte

1 tulpină de ceapă verde

1/2 cană de maioneză

1 lingură de muștar

1 lingură de oțet

Sare și piper negru după gust

Mod de preparare: Se fierb cartofii și morcovii în apă cu sare până se înmoaie. Se răcesc legumele și se taie în cuburi. Într-un bol se amestecă maioneza, muștarul și oțetul. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Se taie ceapa verde și ouăle și apoi se amestecă cu legumele. Adăugați dressingul în castronul cu legume și ouă și amestecați ușor. Serviți salata irlandeză răcită.

Tartă italiană de Paște Pasqualina

Ingrediente

Aluat franțuzesc congelat – 450 g

Ouă de găină – 6 bucăți

Spanac – 500 g

Usturoi – 3 căței.

Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri.

Unt – 25 g

Cașcaval – 500 g 9 % conținut de grăsime.

Brânză semitare – 150 g

Sare, piper – după gust

Gălbenuș de ou – 1 buc.

Lapte – 1 lingură.

Dacă aluatul franțuzesc este congelat, dezghețați-l.

Spanacul trebuie să fie bine spălat. Se usucă cu un prosop de hârtie și se taie grosier. Tocați grosier și usturoiul curățat de coajă.

Turnați ulei vegetal într-o tigaie adâncă și adăugați untul în el. Odată ce untul s-a topit, adăugați în tigaie usturoiul pregătit în prealabil. Prăjiți usturoiul amestecând constant timp de 2 minute la foc mediu. Adăugați spanacul preparat și prăjiți totul timp de 1- 1,5 minute.

Puneți brânza de vaci într-un castron adânc și bateți-o cu un blender sau frecați-o printr-o sită. Dacă doriți, puteți înlocui cașul cu ricotta în aceeași cantitate.

Adăugați spanacul fiert și usturoiul la cașcaval și bateți cu oul. Se asezonează cu sare și piper.

Se amestecă în umplutura de cașcaval. Radeți brânza pe o răzătoare grosieră și adăugați-o la umplutura de cașcaval, amestecați bine. Puteți folosi orice brânză semidură în această rețetă.

Împărțiți foitajul în două părți – una trebuie să fie puțin mai mare. Întindeți partea mai mare și puneți-o într-o formă de copt, unsă în prealabil cu unt. Întindeți aluatul pe suprafața formei de plăcintă pregătită. Înțepați partea de jos a aluatului cu o furculiță.

Puneți umplutura de brânză de vaci pe aluatul pregătit. Decojiți ouăle fierte din coajă. Așezați ouăle pe umplutura de cașcaval și apăsați-le ușor, astfel încât să se afle în mijlocul plăcintei.

Întindeți restul de aluat foitaj pe o suprafață presărată cu făină. Acoperiți plăcinta cu aluatul și strângeți marginile. Înțepați toată suprafața cu o furculiță.

Se amestecă gălbenușul de ou cu laptele. Cu ajutorul unei pensule, ungeți întreaga suprafață a plăcintei.

Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea