Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în 18 aprilie, iar în 22 aprilie a fost înregistrat la registratura Consiliului Judeţean Alba.

În cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii judeţeni au  aprobat implementarea proiectului intitulat „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

Amintim că Administrația Fondului pentru Mediu a organizat în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023 prima sesiune de depunere a cererilor de finanțare în cadrul acestui program. Finanțarea acestuia se realizează din venituri rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, încasate la Fondul pentru Mediu.

Citește și: Consiliul Județean Alba va cumpăra microbuze electrice cu bani din Administraţia Fondului de Mediu

Pentru a veni în sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județul Alba, prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 263 din 8 septembrie 2023 s-au aprobat depunerea proiectului „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”, valoarea eligibilă a proiectului asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu, precum şi asigurarea din bugetul local al Judeţului Alba a cheltuielilor privind activitatea de publicitate privind programul prin care se finanţează proiectul, a cheltuielilor care nu sunt acoperite prin finanţarea acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu şi a cheltuielilor neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului.

În data de 8 septembrie 2023, UAT Județul Alba a depus proiectul în cadrul apelului de proiecte menţionat, iar cererea de finanţare a fost aprobată, fiind încheiat în 18 aprilie, aşa cum am arătat mai sus, contractul de finanţare.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni de la data depunerii cererii de avans sau a primei cereri de decontare, cu posibilitate de prelungire prin act adiţional.

Investiția care se dorește a se realiza prin proiect urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport al elevilor din judeţul Alba, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, prin achiziţionarea de microbuze școlare, prietenoase cu mediul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea