Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiectul pentru conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Palatului Principilor, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect de hotărâre privind actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul: „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia – Reabilitarea acoperișurilor și planșeelor peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G”.

În anul 2019 a fost întocmit devizul general la faza proiect tehnic, după aplicarea prevederilor OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal- bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene

În prezent, având în vedere oportunitatea de finanţare a lucrărilor prin alocarea fondurilor de la bugetul de stat, se impune actualizarea indicatorilor tehnico-economici in raport cu indicele lunar al preţurilor de consum inregistrat in baza de date a Institutului National de Statistică.

Investiţia contribuie la eforturile administraţiei locale de a reabilita clădirea de patrimoniu.

Scopul acestui proiect şi lucrările principale de intervenţii propuse în acest proiect pentru acoperişurile corpurilor A, B, C, D, F si G ale Palatului Principilor, se refera la. eliminarea cauzelor de infiltraţii de apa meteorica (inlocuire invelitoare, inlocuire sistem de colectare şi evacuare ape meteorice etc.), eliminarea atacului biologic la niveul tuturor subansamblurilor structurale şi nestructurale, reabilitarea şi consolidarea zidăriilor şi a şarpantei, înlocuirea planşeelor din lemn degradate, reabilitarea acceselor şi scărilor din pod.

Valoarea de finanțare a obiectivului de investiție (cu TVA), din care C+M: 18.389.157,71 lei, respectiv 14.719.551,22 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea