Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiectul de modificare a tarifului pentru precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor din construcții și demolări, SCOS de pe ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia

Publicat

în

Deșeurile inerte, provenite din materialele de construcții nu pot fi duse la Centrul de Management al Deșeurilor de la Galda de Jos, astfel acestea vor fi duse la depozitul din Ocna Mureș. Hotărârea a fost scoasă de pe ordinea de zi a ședinței, înainte de începerea votului.

Astfel, la solicitarea SC Polaris M Holding SRL Constanta cu nr.68133/14.06.2021 modificarea tarifului de precolectat, colectat transportat deşeuri din construcţii (asimilate) și demolări prevăzute la pct.5 al Anexei nr.4 la Contractul de concesiune nr.69525//2013, prețul va crește de la 11,18 lei/mc la 345,15 lei/mc.

ELIT

„Solicităm să dispuneţi aprobarea modificării tarifelor prevăzute in Contractul de delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare deszăpezire si combatere polei in Municipiul Alba lulia nr. 69525/2013, având în vedere că deșeurile de construcții(asimilate) și demolări din municipiul Alba lulia se vor transporta la depozitul din localitatea Ocna Mureş,judeţul Alba.

Tarifele încasate de la utilizatorii serviciului de salubrizare de SC POLARIS M HOLDING SRL în Municipiul Alba lulia, ţinând cont de tarifele actuale conform cu Actul adiţional nr. 4/2015 la Contractul de delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare al Municipiului Alba lulia nr.69525/2013, vor fi:

1 – costuri pentru colectarea si transportul deşeurilor de constructii(asimilate)sj
demolări la depozitul din localitatea Ocna Mureş, judeţul Alba

2 – tarif preluare a deşeurilor de construcții (asimilate) și demolări la depozitul din localitatea Ocna Mureş, judeţul Alba ;

3 – contribuție pentru economia circulara

Colectare separata si transportul separat al deşeurilor de constructii (asimilate) si demolări la depozitul din localitatea Ocna Mureş, judeţul Alba: 98,75 lei/mc

Tarif preluare a deşeurilor de constructii(asimilate)sl demolări la depozitul din localitatea Ocna Mureş, judeţul Alba: 96,00 lei/to x 1,4 tona/1mc = 134,40 lei/mc

Contribuţie pentru economia circulara: 80,00 lei/tona X 1,4 tona/mc = 112,00 lei/mc

TOTAL – 345.15 lei/mc, fără TVA”, arată firma Polaris M Holding.

„Tariful de 11,187 lei este tariful din 2013, în 2015 a fost un tarif de 117 lei, însă acel tarif nu s-a aplicat niciodată. Între timp a intervenit acea economie circulară, o taxă unică pe țară, de 80 de lei pe tonă. La acestea se mai adaugă încă 96 de lei, cât este taxa de la Ocna Mureș și de acolo ajungem la un preț undeva la 400 de lei”, a declarat viceprimarul Marius Filimon pentru ziarulunirea.ro

Publicitate

Alba Iulia este singura primărie din judet care nu a găsit un loc de depozitare pentru deșeurile rezultate din construcții și demolări.

Publicitate

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

ELIT

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc astăzi, 25 iulie, între localitățile Galda de Jos și Cricău.

ELIT

Potrivit informațiilor din cadrul grupului de Facebook INFO TRAFIC jud. Alba, un autoturism marca Dacia Logan a părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în câmp.

Potrivit unui cetățean care a trecut prin zona incidentului, mașina ar fi putut fi condusă de un începător, întrucât avea semnele specifice lipite pe geam.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea străzilor din Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureș și Micoșlaca: Licitația de peste 90.000 de lei, lansată de primăria Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Servicii de proiectare lucrări modernizare străzi în localităţile Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş și Micoşlaca”. Valoarea totală estimată a investiției este de 92.436,97, fără TVA.

Având în vedere că satul Războieni-Cetate este amplasat în partea de Nord-Est faţă de oraşul Ocna Mureş iar satele Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca sunt în partea de Vest faţă de oraşul Ocna Mureş, proiectul va fi conceput pe două loturi şi anume:

ELIT
  • Lotul 1 – localitatea Războieni-Cetate, 15 străzi în lungime aproximativă de 3.964 m,
  • Lotul 2 – localităţile Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca, 23 străzi în lungime aproximativă de 6.695 m.
Justificarea necesităţii întocmirii proiectului tehnic:

– legislaţia in vigoare privind investiţiile în obiective de interes public

– în vederea executării lucrărilor de modernizare străzi, care datorită degradărilor care afectează drumurile sub acţiunea traficului şi a factorilor climatici, traficul se desfăşoară greoi, cu viteză redusă şi consumuri mari de carburanţi ai autovehiculelor precum şi degajări în cantităţi mari de noxe.

– situaţia precară a străzilor la această dată impune refacerea sistemului rutier, scurgerea apelor pluviale, acostamente, drumuri laterale-intersecţii, accese, lucrări de semnalizare.

Asfel modernizarea străzilor este necesară pentru siguranţa oamenilor, protecţia bunurilor şi aşezărilor umane, a obiectivelor de interes public şi nu în ultimul rând a calităţii mediului – aerului, care prin descongestionarea traficului se va obţine siguranţa circulaţiei şi reducerea emisiilor de noxe poluante în atmosferă, cu efect în creşterea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Ocna Mureş.

Principalele obiective:

– Dezvoltarea infrastructurii rutiere, având ca scop facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici din satele aparţinătoare Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca în Oraşul Ocna Mureş;

– Reducerea emisiilor poluante generate de consumul mai mare de combustibil datorat traficul ce se desfăşoară pe străzi nemodemizate;

– Creşterea valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban;

– Întreţinerea mai uşoară şi mai eficientă a străzilor.

Lucrările ce se vor executa în baza documentaţiei tehnico-economice, vor conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş, din punct de vedere social, educaţional, posibilităţilor de petrecere a timpului liber, economic, al condiţiilor de locuire şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea