Rămâi conectat

Sport

Proiectul CSU Alba Iulia în EuroLeague tot în… aşteptare *Mărginean, Givens, Pop şi Knezevic, doar în „competiţia stelară”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba IuliaCSU Alba Iulia încă aşteaptă concretizarea proiectului de participare în EuroLeague, „competiţia stelară” a baschetului feminin de pe „Bătrânul Continent”. De aproximativ o săptămână, planurile clubului din Cetatea Marii Uniri trenează, întrucât nu se ştie exact dacă acest demers se va concretiza, asta deoarece campania de transferuri este strâns legată de punerea în practică a intenţiilor venite dinspre Carmen Tocală şi FRB. „31 iulie era termenul limită pentru a achita către FIBA taxa de participare, dar încă se mai tatonează terenul. Discutăm încă două-trei zile şi probabil că luni vom şti mai multe”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

*Mărginean, Givens, Pop şi Knezevic vin doar dacă CSU joacă în EuroLeague

Rectorul Daniel Breaz a avut o altă rundă de negocieri în Bucureşti pentru limpezirea situaţiei, însă momentan totul se află în „standby” inclusiv campania de transferuri pentru întrecerea continentală. Patru baschetbaliste de valoare, Gabriela Mărginean, Claudia Pop, Adrijana Knezevic şi Crissy Givens încă mai aşteaptă punerea în practică a demersului numit CSU Alba Iulia în competiţia supremă, a doua prezenţă românească în EuroLeague, după CSM Târgovişte. Respectivele jucătoare au condiţionat prezenţa în efectivul condus de Miroslav Popov de participarea în respectiva întrecere continentală. Dacă acest vis, dificil de abordat din toate punctele de vedere (strategie, organizare etc) se va dovedi un simplu „balon de săpun”, gruparea studenţească va intra în „normalitate”, respectiv plierea pe un buget redus, fără pretenţii la medalii şi în consecinţă completarea lotului cu jucătoare de acel profil financiar. „Totul depinde dacă jucăm sau nu în EuroLeague. Sunt o sumedenie de promisiuni, de intenţii frumoase, numeroase firme existente pe hârtie, dar niciuna nu are semnat un contract de colaborare”, a conchis Bogdan Duma. CSU Alba Iulia este dependentă în privinţa bugetului de sprijinul venit dinspre Bucureşti, asta pentru că oficialii albaiulieni susţin că nu se înhamă singuri la un demers de o asemenea anvergură, fără a avea siguranţa fondurilor necesare.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea