Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiecte de peste 150 milioane de euro pentru zeci de spitale din Alba și din țară. Subprefectul Mureșan: „În județul Alba funcționează 9 spitale publice, care pot beneficia de acești bani”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiecte de peste 150 milioane de euro pentru zeci de spitale din Alba și din țară. Subprefectul Mureșan: „În județul Alba funcționează 9 spitale publice, care pot beneficia de acești bani”

Cel puţin 25 de unităţi medicale publice vor putea beneficia de fonduri în valoare totală de peste 150 de milioane de euro din PNRR pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie.

Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a publicat o informare referitoare la importanța accesării acestor fonduri, pe pagina sa de socializare din mediul online.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Fonduri de peste 150 de milioane de euro, in Programul National de Redresare si Rezilienta, pentru reducerea riscului de infectii asociate asistentei medicale în spitale.

Minim 25 de unitati medicale publice vor putea fi finantate cu fonduri in valoare totala de 150.380.000 euro pentru actiuni destinate combaterii infectiilor asociate asistentei medicale (IAAM). Valoarea maxima nerambursabila a finantarii alocate per proiect este de 6.015.200 euro, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a lansat Ghidul solicitantului pentru investitii in dotarea spitalelor publice cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii asociate asistentei medicale.
Se vor finanta lucrari de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea in unitătile medicale de spitalizare continua a unor structuri functionale pentru izolarea/gruparea si tratarea pacientilor cu infectii asociate asistentei medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referinta si a celor cu capacitate de investigatii si analize de microbiologie specializate, precum si pentru achizitionarea de echipamente si sisteme destinate reducerii infectiilor nosocomiale.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul careia funcționează o unitate sanitară avand laboratoare de microbiologie, bloc operator, sectii de terapie intensivă, sectii de chirurgie, obstetrica-ginecologie, gastroenterologie, sectii de arsi sau de boli infectioase.

In judetul Alba funcționează 9 spitale publice: Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebes, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orasenesc Cugir, Spitalul Orasenesc Abrud, Spitalul Orasenesc Campeni si Spitalul de Boli Cronice Campeni, majoritatea fiind eligibile pentru a depune proiecte.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul Ministerului Sanatatii, la secțiunea Noutăți.

Potrivit specialistilor, infectiile nosocomiale, numite si infectii intraspitalicești, sunt acele infectii pe care un pacient le dezvolta in timpul spitalizarii. Practic, aceasta infectie este contactata in spital si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat.”, a transmis subprefectul Mureșan, pe pagina sa de socializare din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea