Rămâi conectat

Curier Județean

Proiect pentru modernizarea străzilor și amenajarea pistelor pentru bicicliști în Ocna Mureș. Licitație de peste un milion de euro

Adela Spătar

Publicat

în

Proiect pentru modernizarea străzilor și amenajarea pistelor pentru bicicliști în Ocna Mureș. Licitație de peste un milion de euro

Primăria Ocna Mureş a demarat o procedură publică privind licitarea unui contract de aproape 5 milioane de lei, din fonduri europene, referitor la modernizarea a 11 străzi şi amenajarea de piste de biciclete pe 8 străzi.

Prin implementarea acestui proiect se vor crea premisele ca populaţia care locuieşte în cartierele defavorizate în cadrul oraşului, să fie conectate cu zona de servicii publice, economice, culturale, de agrement din centrul oraşului. Proiectul este structurat pe două componente: străzi care se vor reabilita complet şi străzi pe care se vor realiza doar piste pentru biciclişti.

„În prezent, traficul pietonal se realizează pe trotuarele existente degradate sau pe partea carosabilă, iar circulaţia bicicletelor se realizează preponderent pe partea carosabilă a drumurilor fără o semnalizare corespunzătoare. Circulaţia bicicliştilor se desfăşoară pe marginea părţii carosabile, pe acostamente, pe trotuarele existente. Aceste zone nu sunt amenajate corespunzător pentru a asigura condiţii de siguranţă şi confort celor ce folosesc ca milloc de transport bicicletele. Sistemul de captare şi evacuare a apelor de suprafaţă este deficitar pe întreaga lungime a străzilor ce necesită modernizate în sensul că pe unele zone şanţurile lipsesc, iar acolo unde există nu sunt întreţinute corespunzător pentru a fi eficiente, ele fiind înfundate şi deteriorate”, se precizează în caietul de sarcini. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.966.581,17 lei, fără TVA, respectiv ceva mai mult de 1 milion de euro.

Cele 11 străzi care vor fi modernizate sunt Unirii, Simion Bărnuţiu, Stăvilarului, Abatorului (tronson 2), B. P. Haşdeu (tronson 2), Nicolae Bălcescu, Tineretului, Narciselor, Crizantemei, Liliacului, Dâmbului, în timp ce piste de biciclete vor fi amenajate pe străzile Andrei Mureşanu, Avram Iancu, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Stăvilarului, Simion Bărnuţiu, Unirii şi Colonia Monchim.

Prin modernizarea străzilor se vor amenaja/moderniza/extinde următoarele elemente: sistem rutier în parte carosabilă şi acostamente; dispozitive de scurgere a apelor (şanţuri, rigole şi podeţe); accese la proprietăţi; trotuare şi lucrări conexe pentru siguranţa rutieră. Lungimea totală a străzilor modernizate (străzi pe care se realizează lucrări inclusiv piste de bicictete) este de 5.924 metri. De asemenea, lungimea drumurilor publice construite/extinse/modernizate este de 2.381 metri. Pistele de biciclete vor fi amenjate pe o lungime de 4.438 metri. În plus, se vor moderniza zone pietonale pe o suprafaţă de 5.310 metri pătraţi şi se vor amenaja aproape 7.000 de metri pătraţi de spaţii verzi. Ofertele antreprenorilor interesaţi se pot depune la sediul Primăriei Ocna Mureş până la data de 16 septembrie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea