Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Ore de sport sâmbăta la școală, pentru elevii care doresc să facă mișcare într-un cadru organizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

educatie-fizicaUn deputat propune minimum două ore suplimentare de educație fizică, săptămânal, în învățământul preuniversitar. Aceste ore de sport ar fi facultative și ar urma să fie organizate la sfârșitul săptămânii. Proiectul prevede ca profesorii de sport să fie plătiți dublu pentru orele susținute în weekend.

Iniţiatorul legii spune că dă posibilitatea şcolilor să organizeze ore suplimentare de sport sâmbăta. Va veni doar cine va dori pentru că orele sunt facultative şi se adresează elevilor care vor să facă mişcare într-un cadru organizat.

„M-am gândit că sâmbăta oricum copiii sunt liberi, marea majoritate a părinţilor sunt liberi. Oricum sunt foarte mulţi părinţi care îşi duc copiii la diverse sporturi în weekend”, afirmă Florin Gheorghe, deputat PSD.

Totodată, acesta își motivează propunerea prin necesitatea combaterii obezității. Deputatul citează statisticile care arată o creștere substanțială a numărului de cazuri de obezitate infantilă.

Profesorii de sport ar urma să fie plătiţi dublu, iar conducerile scolilor să încheie colaborări cu diverse cluburile sportive.

Legea urmează să fie dezbătută de parlamentari în această toamnă.

surse: digi24, hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea