Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Proiect interjudețean la unități de învățământ din Teiuș și Vințu de Jos: ”Festivalul Toamnei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liceul Teoretic Teiuș alături de Școala cu Clasele I-VIII „Iuliu Maniu” Vințu de Jos derulează, în perioada 1-30 octombrie 2013, proiectul interjudețean ”Festivalul Toamnei”, în parteneriat cu Primăria orașului Teiuș, CCD Alba și Biblioteca orașului Teiuș.

Scopul proiectului este afirmarea şi stimularea potenţialului creativ artistic şi plastic al elevilor din învǎţǎmântul primar și gimnazial și promovarea între elevii din școli diferite a dialogului și a comunicării.

Obiectivul general este dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de relaţionare şi de lucru în echipă prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi  cultură.

Obiectivele specifice sunt: folosirea darurilor naturii în crearea unor produse noi; dezvoltarea şi stimularea expresivităţii, imaginaţiei, spiritului antreprenorial şi a creativităţii elevilor; îmbinarea corectă a materialelor din natură în crearea unor lucrări originale; valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea  activităţilor extraşcolare; organizarea unei expoziţii, a programului artistic în timpul cărora să fie valorificate atât cunoştinţele dobândite pe parcursul activităţilor tematice, cât şi a lucrărilor realizate; încurajarea iniţiativei individuale şi de grup.

Grupul țintă e reprezentat de: elevii claselor I-XII din fiecare școală participantă care deţin abilităţi pentru: desen, lucru în echipă, gândire creativă, observare critică; părinţii elevilor care vor participa la activităţile proiectului; cadrele didactice (profesori, diriginţi, învăţători, educatoare, director şi director adj.)

Produsele finale sunt: standuri cu exponate; expoziţie de desene; album foto; CD-uri cu aspecte din activităţile desfăşurate; postarea pe diferite site-uri a produselor activităţii; afişe, portofolii, materiale ilustrate.

Activitățile propuse: popularizarea proiectului la nivel de unitate școlară (afișe, pliante, verbal etc.); realizarea de exponate cu produse de  toamnă – fiecare clasă își organizează un stand de prezentare iar activitatea presupune realizarea unor exponate cu produse de toamnă şi prezentarea cât mai originală și mai creativă a acestora de către fiecare clasă din şcolile partenere; expoziție de desene: ”Toamna – fantezie și culoare” –  realizată de toate şcolile implicate în proiect; ”Alimentația sănătoasă” – activitatea se va desfăşura pe tot parcursul lunii octombrie – elevii vor realiza creaţii artistice (desene, afişe), creaţii literare (poezii, compuneri) şi prezentări ştiinţifice,  fotografii colaje etc. care  vor fi prezentate sub forma unui portofoliu; prezentări Powerpoint cu realizările proiectului – fotografii cu activitățile proiectului; realizarea broșurii ”Festivalul Toamnei 2013”.

La finalul proiectului profesorii participanți vor primi adeverințe de participare din partea conducerii scolii, precum și diplome. Elevii participanți vor primi diplome de participare.

Coordonatorii proiectului sunt prof. Marius Cosmin Pintea și Gabriela Lascu la Liceul Teoretic Teiuș și prof. Alina Apolzan și Lucia Herman la Școala cu Clasele I-VIII „Iuliu Maniu” Vințu de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea