Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiect în dezbatere: Procesul verbal pentru recoltarea probelor biologice va fi semnat și de șoferii implicați în accidente

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

accident DN1 Aiud_Teius (1)Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect prin care șoferii implicați în accidente rutiere ar putea semna, procesul verbal privind recoltarea probelor biologice întocmit de polițistul rutier. În momentul de fata, sunt necesare doar două semnături: a polițistului rutier si a personalului medical care efectuează recoltarea.

Ministerul Sănătății a lansat ieri in dezbatere publica un proiect de act normativ in acest sens.

Este vorba despre proiectul de ordin de modificare a Ordinului ministrului sănătății nr.1512/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea si transportul probelor biologice in vederea probațiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezentei in organism a substanțelor sau produselor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora in cazul persoanelor implicate in evenimente sau împrejurări in legătura cu traficul rutier.

Conform acestui proiect, recoltarea mostrelor biologice se va face, ca si pana acum, de către personalul medical, in prezenta polițistului rutier.

Polițistul rutier va completa si semna un proces verbal privind recoltarea, documentul fiind semnat si de personalul medical care a efectuat recoltarea, scrie Avocatnet.ro.

Noile prevederi propuse de Ministerul Sănătății stabilesc ca, pe langa cele doua semnaturi, procesul verbal va cuprinde si semnatura persoanei supuse recoltarii. In prezent, potrivit normelor, aceasta semnatura nu este necesara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea