Rămâi conectat

Economie

Proiect ambițios al omului de afaceri albaiulian, Călin Pădurean: Elevii școlilor profesionale din România vor putea beneficia, în Alba, de practică gratuită

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urmă cu mai puțin de un an de zile, omul de afaceri albaiulian, Călin Pădurean, proprietarul companiei Dialuk Construct, își anunța, în cadrul unei conferințe de presă, intenția de a veni în sprijinul  tinerilor care studiază în școlile profesionale din județul Alba dar și din restul țării.

Dialuk Construct01

Domnia sa a gândit un proiect prin intermediul căruia acești tineri să beneficieze de practică gratuită în cadrul unei unități realizată special pentru un astfel de demers. În primă fază, omul de afaceri a concesionat, în comuna Ciugud, un teren de peste o mie de metri pătrați pe care, în curând, va fi ridicată această utilă „Unitate de practică”.

“Pentru realizarea acestui proiect, la care eu țin foarte mult, am dorit, initial, să apelăm la un proiect de finanțare cu bani europeni. În cele din urmă, sunt bucuros să pot spune că toată investiția va fi făcută din fonduri proprii, prin intermediul firmei pe care o dețin, mai exact Dialuk Construct”, a precizat Călin Pădurean.

De precizat este faptul că practica ce se va face în cadrul unității, pe baza unui contract cu școlile profesionale din județ sau din țară, este gratuită, iar pe lângă posibilitatea tinerilor de a fi pregătiți profesional, la terminarea practicii în cadrul unității, aceștia ar putea să-și găsească, mai ușor, un loc de muncă în domeniul pentru care s-au pregătit.

“Prin demersul nostru dorim integrarea tinerilor din şcolile profesionale pe piaţa muncii, printr-o implicare permanentă și profesionistă în derularea stagiului de pregătire practică. Meseriile pe care le vizăm sunt cele de zidar, fierar, dulgher, zugrav, mozaicar-faianțar ori instalații sanitare și electrice” a mai adăugat Călin Pădurean.

Clădirea care va fi ridicată, în viitorul apropiat la Ciugud va fi compusă din ateliere, săli de clasă și tot ceea ce mai este necesar pentru desfășurarea unui stadiu de practică la cele mai înalte standarde. În momentul de față, proiectul clădirii care va găzdui această “Unitate de practică” este finalizat și se așteaptă ultimele avize pentru începerea construcției.

“Așa cum am promis acum un an, iată că m-am ținut de cuvânt iar proiectul prinde contur. Sunt convins că vom duce munca noastră la bun sfârșit și că vom aduce comunității plus valoare. Suntem pregătiți să facem față oricăror provocări și vă asigur că, în scurt timp, vom inaugura această investiție”, a precizat Călin Pădurean.

Vă reamintim faptul că, de curând, Dialuk Construct, a aniversat 7 ani de la înființare. Compania derulează lucrări în domeniul construcțiilor în Alba dar și în alte orașe importante din țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea