Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: 75.000 lei din bugetul local pe 2020, pentru proiectul ”Alba Iulia are Skepsis” care se va derula în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia, din 29 martie, prevede aprobarea proiectului cadru „Alba lulia are Skepsis 2019” şi alocarea, din bugetul local al anului 2020, a sumei de 75.000 lei pentru proiectul Alba Iulia are Skepsis, respectiv pentru acţiunile culturale ale trupei de teatru Skepsis programate pentru anul 2019.

Potrivit inițiatorilor proiectului de hotărâre, ”Asociaţia Grupul Skepsis reprezintă una din cele mai active asociaţii culturale din Municipiul Alba Iulia din domeniul artelor spectacolului. Grupul Skepsis este un grup cu experienţă în dezvoltarea de programe, proiecte şi parteneriate culturale în ţară şi străinătate. Pe parcursul celor 14 ani de activitate, Grupul Skepsis a devenit un nume de marcă la nivel local şi naţional, bucurându-se de recunoaştere internaţională şi funcţionând ca un real ambasador cultural al municipiului Alba Iulia. Grupul întreţine colaborări şi parteneriate de tradiţie cu companii şi organizaţii artistice din ţară şi străinătate, iniţiind programe şi evenimente în Alba Iulia pentru concetăţeni şi turişti (ex: proiectul Curtea Comedianţilor 2013-2016, Stagiunea cu Skepsis 2014-2018, Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO 2014-2018).

Ambiţia municipiului Alba Iulia de a deveni cu adevărat un oraş european presupune încurajarea unei infrastructuri creative şi implicarea tinerilor în formularea unui răspuns coerent pentru susţinerea educaţiei şi dezvoltarea vieţii socioculturale a comunităţii. Se impune aşada, continuarea proiectelor de impact, care incită publicul la participare pe mai departe şi care să atragă prin calitatea programelor şi evenimentelor prezentate.

Toate spectacolele organizate sunt adresate în special tinerilor şi adulţilor de toate vârstele, misiunea Asociaţiei fiind promovarea educaţiei şi a toleranţei prin artă. în acest sens şi alegerea repertoriului nu este întâmplătoare, căutându-se punerea în lumină a unui mesaj social prezentat sub o formă atractivă. Toate activităţile şi programele derulate de Asociaţie vizează educaţia, cultura şi arta, fiind foarte vizibile în comunitate şi având până acum un impact major asupra populaţiei” – se arată în raportul de specialitate.

Proiectul ”Alba Iulia are Skepsis” include, în cursul anului 2019, 3 evenimente mari, fiecare vizând o dimensiune specifică şi propunând o serie de obiective şi activităţi specifice:

• Stagiunea cu Skepsis 2019
• Festivalului Internaţional de teatru de tineret APOLLO – festival internaţional de teatru de tineret – ediţia a VI-a
• Zilele Medievale ale Bălgradului – festival de artă medievală – ediţia a IV-a

”Proiectul cadru cu toate cele trei componente are o valoare estimativă de 302.700 lei din care Municipiul Alba Iulia, în calitate de partener va acoperi suma de 75.000 lei. Suma va fi transferată partenerului de către Municipiul Alba Iulia în anul 2020, pe baza raportului tehnico-financiar înaintat la finalul anului 2019 de către Asociaţia Grupul Skepsis. Asociaţia Grupul Skepsis se obligă să îşi asume rolul de partener lider în proiect de a se implica în toate activităţile, de a monitoriza întreg procesul de implementare a proiectului, de a mobiliza voluntari pe parcursul tuturor etapelor de implemetare ale acestuia, de a redacta un raport narativ şi unul financiar la finalul proiectului”, se mai arată în documentele administrative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea