Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect: 10.000 de lei de la bugetul local pentru organizarea evenimentului ’’Ziua internaţională a romilor”, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din 29 martie, se află un proiect de hotărâre prin care se propune alocarea sumei de alocarea sumei de până la 10.000 lei pentru organizarea evenimentului ’’Ziua internaţională a romilor – 8 aprilie”, în anul 2019. Potrivit inițiatorilor proiectului, suma alocată se va utiliza pentru premirea participanţilor şi alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea acestui eveniment.

”Evenimentul a fost gândit pe mai multe direcţii de acţiune, respectiv educaţie, cultură şi sunt în concordanţă cu direcţiile de acţiune prevăzute de Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, pentru perioada 2015 – 2020. Eveninimentul cuprinde următoare activităţi: educaţie – selectarea elevilor pentru rezultatele Ia învăţătură, prezenţa la şcoală, integrare/ dezvoltare relaţii interetnice; cultură: spectacol de muzică şi dans, prezentare costume, păstrarea şi promovarea culturii romani”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Cu banii propuși spre alocare, copiii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați de municipalitate. De asemenea, se vor oferi alimente,premii şi flori cadrelor didactice prezente la eveniment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea