Proiect: 10.000 de lei de la bugetul local pentru organizarea evenimentului ’’Ziua internaţională a romilor”, la Alba Iulia

Pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din 29 martie, se află un proiect de hotărâre prin care se propune alocarea sumei de alocarea sumei de până la 10.000 lei pentru organizarea evenimentului ’’Ziua internaţională a romilor – 8 aprilie”, în anul 2019. Potrivit inițiatorilor proiectului, suma alocată se va utiliza pentru premirea participanţilor şi alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea acestui eveniment.

”Evenimentul a fost gândit pe mai multe direcţii de acţiune, respectiv educaţie, cultură şi sunt în concordanţă cu direcţiile de acţiune prevăzute de Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, pentru perioada 2015 – 2020. Eveninimentul cuprinde următoare activităţi: educaţie – selectarea elevilor pentru rezultatele Ia învăţătură, prezenţa la şcoală, integrare/ dezvoltare relaţii interetnice; cultură: spectacol de muzică şi dans, prezentare costume, păstrarea şi promovarea culturii romani”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Cu banii propuși spre alocare, copiii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați de municipalitate. De asemenea, se vor oferi alimente,premii şi flori cadrelor didactice prezente la eveniment.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dan 27.03.2019 at 8:56

Oare pentru recompensarea performantelor sportive cand se va discuta proiectul amanat din motivul “lipsa buget”?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...