Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul „Tomata” 2023: Bugetul va fi suplimentat cu 18 milioane de lei. Noutăți pentru producători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „Tomata” 2023: Bugetul va fi suplimentat cu 18 milioane de lei. Noutăți pentru producători

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunţat miercuri, 6 septembrie, că bugetul programului „Tomata” va fi suplimentat cu 18 milioane de lei, printr-o decizie ce va fi aprobată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

El a făcut precizările la prima ediţie a unui eveniment dedicat legumiculturii şi identificării de soluţii pentru dezvoltarea horticulturii în România, desfăşurată în comuna Obârşia din judeţul Olt.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Vă cer scuze pentru întârzierea la plată la ciclul, la ‘Tomata’. A fost o problemă, pentru că atunci când a fost dat actul normativ, a fost evaluat pentru un număr de 17.000 de beneficiari. În momentul de faţă au fost încheiate toate evaluările de către direcţiile agricole din teritoriu. Numărul beneficiarilor a fost de aproape 22.000 şi am luat decizia de a acorda întreaga sumă de 3.000 euro pe mia de metri pătraţi. Începând de săptămâna viitoare va fi aprobată, în Guvernul României, alocarea suplimentară de 18 milioane de euro pentru ciclul I şi, bineînţeles, în aceeaşi hotărâre de guvern va da şi ciclu II la legume în spaţii protejate.”

Ministrul agriculturii a mai spus că are în vedere demararea unui program amplu în principalele bazine legumicole din România, prin realizarea în următorii 3 ani a 15 centre de colectare legume şi fructe. Astfel, este prevăzut ca prin acest program să se acorde sprijin pentru echipamente de încălzit şi combustibil necesar pentru a fi asigurată producţia de legume pe tot parcursul anului.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea