Rămâi conectat

Actualitate

Programul “Prima chirie”. Tinerii cu vârste sub 35 de ani ar putea primi bani de la Stat pentru a închiria o locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

chirie-tineriTinerii care vor să își înceapă viața pe propriile picioare și vor să aibă propria locuință, dar nu își permit să cumpere una, ar putea avea la dispoziție un nou program. În viitoarea sesiune parlamentară ar putea fi inițiat proiectul ”Prima chirie”, asemănător programului ”Prima casă”, informează libertatea.ro.

De acest proiect ar urma să beneficieze tinerii cu vârste de sub 35 de ani, iar subvenția ar urma să fie acordată pentru o perioadă de cinci ani.

Statul va acorda o subvenție de 35-40 la sută din valoarea chriei, iar restul sumei va fi suportată de către chiraș. Se va face un contract ferm între chiraș, proprietar și Agenția Națională pentru Locuințe, iar banii vor fi virați direct beneficiarului, dintr-un cont special creat pentru acest lucru.

Sunt prevăzute și sancțiuni, pentru cazurile în care chiriașul nu plătește partea sa, sau minte în legătură cu valoare chiriei.

”Un studiu recent arată că peste 40 la sută dintre tinerii de până în 35 de ani stau împreună cu părinții în speranța de a pune bani deoparte pentru a-și lua o casă a lor. Acest lucru e în dezavantajul acestora, întrucât intervine un sindrom de frustrare. Așa cum se dau subvenții pentru tot felul de lucruri, cred că în primul rând ar trebui să-i ajută pe tineri să aibă un loc al lor. În cei 5 ani, tinerii vor putea pune deoparte niște bani și își vor lua casa lor. Mai mult, dispare evaziunea fiscală, căci, pentru a primi banii, se va face un contract, între stat, proprietar și chiriaș”, spun, pentru Libertatea, parlamenatarii care lucrează la lege.

sursa: libertatea.ro, b1


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea