Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul lapte în școli 2024: Bugetul pentru proiectul destinat elevilor a fost dublat de către Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul lapte în școli 2024: Bugetul pentru proiectul destinat elevilor a fost dublat de către Guvern

Elevii și preșcolarii vor beneficia, în fiecare zi, de lapte sau produse lactate, începând de anul viitor. Decizia vine în urma dublării bugetului pentru lactate în timpul anului viitor școlar.

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, anul şcolar viitor, copiii de la grădiniţă şi de la şcoală vor primi, în fiecare zi, 3 porţii de lapte şi 2 porţii de produse lactate.

Copiii vor primi la grădiniţă şi la şcoală, în fiecare zi, lapte sau produse lactate. Decizia vine din cauza faptului că bugetul pentru lactate aproape s-a dublat în anul şcolar viitor.

De anul viitor, şcolarii şi preşcolarii vor primi câte 3 porţii de lapte şi 2 porţii de produse lactate. Este o diferență faţă de anii școlari anteriori atunci când copiii primeau și erau distrubuite două porţii de lapte şi o porţie de produs lactat.

Acesta este proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2023-2029, precum şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024. Astfel, noul program este destinat celor 1.880.615 de copii din grădiniţele de stat autorizate sau acreditate şi particulare acreditate cu program normal de patru ore. De asemenea acesta se acordă şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat și privat autorizat sau acreditat, după cum se arată în nota de fundamentare.

Foarte important este că bugetul alocat implementării programului are o valoare de 742.617.000 de lei. Astfel, creșterea fața de anul școlar 2022-2023 este de 164.359.000 lei, ceea ce înseamnă o creștere față de anul școlar precedent de circa 28,5% ( 94.783.000 de lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 37.612 mii lei pentru derularea măsurilor educative aferente , 211.475.000 de lei pentru acordarea gratuită de produse de panificaţie, 361.135.000 de lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 37.612 mii lei pentru derularea măsurilor educative aferente).
Respectarea unor măsuri

Una dintre acestea este acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum și pentru preșcolarii și elevii incluși în învățământul special, de fructe şi legume proaspete, lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

De asemenea este importantă și finanţarea măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate.

Astfel, pe parcursul săptămânii, unui școlar şi preșcolar trebuie să i se acorde gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 3 porţii de lapte, 2 porţii de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie.

După cum se arată în nota de fundamentare, în anul școlar 2023-2024, pe parcursul săptămânii se acordă gratuit 3 porții de lapte și 2 porții de produse lactate față de anii școlari anteriori când se distribuiau 2 porții de lapte și o porție de produs lactat, conform sursei antena3.ro.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea