Programul Eurodyssee – Încă un tânăr din județul Alba merge într-un stagiu plătit în Europa, Portugalia

Daniel-Nicolae Burz, de 27 de ani, din comuna Cîlnic, este al doilea tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba.

El a fost selectat de regiunea Madeira din Portugalia să desfășoare, în perioada      1 mai – 31 august, un stagiu pentru recondiționarea și întreținerea documentelor la Arhivele Regionale din Madeira. Daniel-Nicolae Burz vorbește limba engleză, este licențiat în Istorie-Arheologie și a participat a mai multe tabere arheologice și de restaurare.

ELIT

Prezentare Eurodyssee la Alba Iulia (2)„Iată că, la puțin timp de la pornirea programului Eurodyssee și în județul Alba, încă un tânăr din județul nostru a fost selectat pentru un stagiu Eurodyssee. Cred că programul Eurodyssee este o oportunitate importantă pentru tinerii din județul Alba, mai ales pentru cei fără un loc de muncă, pentru că oferă oportunități egale pentru toți și o șansă către un viitor mai bun. Este o oportunitate de construire a carierei pentru tineri și mai ales o oportunitate de realizare a experienței profesionale pe care toți angajatorii o cer.” – a spus Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Madeira îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 500 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de o lună de limbă portugheză, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate pentru a-I permite să descopere cultura portugheză și specificul regiunii Madeira.

 

ADEZIUNE PLUS ALBA

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Carcotasul 29 aprilie 2014 at 13:27

Sa vedem acest tanar cum se va descurca in „Mijlocul Oceanului Atlantic”, in Insula Madeira , cu cele 500€/luna!

liviu 29 aprilie 2014 at 20:59

am citit pe googel si salariul minim in Portugalia in anul 2013 era de 563 de euro
sunt curios sa stiu ce va va declara autostiutorul Florin Roman daca cheltuielile lunare ale acestui probabil merituos tanar ar putea depasi cu un euro val, de 500 de euro

Ghita 29 aprilie 2014 at 21:30

Liviu draga, nu ai vazut, ca acesti „talentati ziaristi(Piticul Atomic ce se da fost mare ziarist, sef sectie eveniment, si mercenariul presei Presecan)”, nici macar nu s-au informat ca Madeira, ii de fapt o insula, intre Insulele Canare si Insulele Azore. Superficialitatea, face buna partida cu impostura!

Mariana 1 29 aprilie 2014 at 21:49

Istoria si arheologia ridica pe culmi Romania ! Mai ce gaselnita. Nu puteau trimite un tanar pe teme de management, sa mai puna in aplicare si alte metode decat cele invatate in facultati la care se iau doar diplome si atat. Dupa cum spune Piticul antiatomic programul Eurodyssee este o oportunitate importanta pentru cei fara loc de munca. Sa inteleg ca omul din Calnic este somer ? Nu s-ar spune.

Raisa 30 aprilie 2014 at 0:15

Da, si apropo de proximitate, in dreapta o alta mare realizare a lui Florin Roman, autostrada Sebes- Turda!

Laura 30 aprilie 2014 at 12:41

Buna ziua. Am facut si eu parte din programul Eurodyssée, plecand din alt judet din Romania. Nu va mai ingrijorati dragi romani, cei 500 de euro ii vor ajunge tanarului sa traiasca decent in Portugalia, stiu din proprie experienta…Probabil ca va locui intr-un camin studentesc si sigur nu-si va inchiria acolo un penthouse. Apoi, isi va putea permite un abonament pe transportul in comun, sa isi cumpere de mancare si chiar sa „iasa la cate o cafea”. A, si berea in Portugalia costa 1 euro in oras. Si sa vorbim si de alte lucruri nu doar de bani. Peste tot unde dau de romani in trainante, mereu acest subiect : BANII. Acest tanar are o sansa extraodinara sa aiba un stagiu decent, sa invete lucruri noi care cu siguranta nu se practica la noi in tara, va cunoaste o multime de oameni si probabil va ramane si cu cativa prieteni pe viata, asa cum s-a intamplat cu fiecare din trupa cu care am urmat si eu acest program, dar cum am auzit si de la grupurile care ne-au urmat. Cand vad ce comentarii fac UNII dintre dvs, ma bucur sincer ca nu sunteti dvs cei care ne veti reprezenta peste hotare intr-un schimb intelectual de experienta. BAFTA domnul Burz, va doresc sa un stagiu fructuos !

Ghita 30 aprilie 2014 at 19:34

Laura acest tanar nu pleaca in Portugalia continentala, ci in mijlocul Oceanului Atlantic, in Insula Madeira, unde berea face mult mai mult decat 1€, iar transportul in comun se face cu autobuzul si taxi, care au preturi majorate pentru turisti. Ce Dracu nu confunda Lisabona cu Funchal, si nu uita ca ii Insula Autonoma, deci are parlament propiu, si alt conveniu de salarizare ca si Potugalia continentala. Ca suprafata(825 kmp) tot arhipelagul are putin mai mult decat Orasul Cugir(350kmp), si Comuna Sugag(250kmp)

Nae 30 aprilie 2014 at 15:36

Foarte bine, bravo. S-ar putea ca in Portugalia sa-ti permiti mai multe cu 5oo euro. Si apoi mai vede lumea. In Alba ce poti lucra pentru 2200 lei ?

Laura 1 mai 2014 at 1:19

Inainte sa criticam infocat un lucru FOARTE bun si sa ii inducem in deruta si pe altii cu acesta atitudine, trebuie sa stiti ca de regula, cei care pleaca cu acest program au in regiunea in care merg, statutul de student. Asta inseamna reduceri la transportul in comun, oferte de cazare in camine studentesti, deci preturi acceptabile, reduceri sau gratuitati la muzee etc etc, iar activitatile socio culturale la care va participa vor fi suportate de regiunea despre care aveti informatii foarte detaliate. Cred ca si asigurarea este suportata de catre regiune. Daca totusi domnului Burz nu ii raman bani de bere la terasa, cred ca o va savura si mai bine daca si-o cumpara din magazin si o bea intr-o companie placuta. Nu uitati ca omul a acceptat sa plece, nu este deplasat fortat, ci are toate informatiile despre organizarea ce il asteapta. ps Luati in considerare situatatia economica a Portugaliei care face totusi eforturi si ramane in program.

Rusu-Vlad Mircea 1 mai 2014 at 19:36

Florin e foarte nine si ma bucur ca faci ceva Putin dar faci cel care merita si pot sai sprijinim sa le dam sansa pe care noi nu am avut o iar cei care vorbesc si critica realizarile sint invidiosi si comunisti inraiti niste portocalii fara portocale habar nau ca intotdeauna intelectualitatea romana ne a reprezentat cu cinste in lume eu lucrez in Franta pentru mine si familie dar asi lucra si in Tara si pentru ea dar mai under????

Comentariile sunt oprite