Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul „Casa verde fotovoltaice”: Aplicația pentru înscriere este suspendată pe motiv de fraudă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pe casă prin programul „Casa verde fotovoltaice”, sunt lăsați să aștepte din cauza unor suspiciuni de fraudă. Aplicația este suspendată de două saptămâni.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” a luat startul pe 10 septembrie. Aplicaţia a fost disponibilă şase ore şi jumătate, timp în care au fost înregistrate în sistem puţin peste 13.000 de cereri de finanţare. În aceeaşi zi, de la ora 16.30, autorităţile au anunţat că sunt nevoite să suspende aplicaţia pentru a face unele analize şi că înscrierile vor fi reluate curând.

Au trecut de atunci două săptămâni în care instalatorii autorizaţi şi clienţii interesaţi au asteptat. În sistem nu s-a mai putut înregistra nicio cerere.

Aplicaţia ar fi fost suspendată din cauza unor suspiciuni de fraudă în regiunea Olteniei. Acolo înscrierile s-ar fi făcut cu programe informatice care au înregistrat mii de dosare în timp record.

După aceasta aşteptare, în care singura precizare a fost că „se fac verificări”, AFM anunţă că nu ştie când vor fi reluate înscrierile.

Mai mulţi instalatori cer anularea înscrierilor făcute până acum.

Prin programul „Casa Verde Fotovoltaice” statul subvenţionează 90% din costul de instalare a sistemului, adică 20.000 de lei. Restul de 10% acoperă cetăţeanul.

Programului i-au fost alocate aproximativ 700 milioane de lei. Banii vor fi suficienţi, potrivit estimărilor, pentru 33.000 de beneficiari.

sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea