Programul „Casa verde fotovoltaice”: Aplicația pentru înscriere este suspendată pe motiv de fraudă

Persoanele care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pe casă prin programul „Casa verde fotovoltaice”, sunt lăsați să aștepte din cauza unor suspiciuni de fraudă. Aplicația este suspendată de două saptămâni.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” a luat startul pe 10 septembrie. Aplicaţia a fost disponibilă şase ore şi jumătate, timp în care au fost înregistrate în sistem puţin peste 13.000 de cereri de finanţare. În aceeaşi zi, de la ora 16.30, autorităţile au anunţat că sunt nevoite să suspende aplicaţia pentru a face unele analize şi că înscrierile vor fi reluate curând.

ELIT

Au trecut de atunci două săptămâni în care instalatorii autorizaţi şi clienţii interesaţi au asteptat. În sistem nu s-a mai putut înregistra nicio cerere.

Aplicaţia ar fi fost suspendată din cauza unor suspiciuni de fraudă în regiunea Olteniei. Acolo înscrierile s-ar fi făcut cu programe informatice care au înregistrat mii de dosare în timp record.

După aceasta aşteptare, în care singura precizare a fost că „se fac verificări”, AFM anunţă că nu ştie când vor fi reluate înscrierile.

Mai mulţi instalatori cer anularea înscrierilor făcute până acum.

Prin programul „Casa Verde Fotovoltaice” statul subvenţionează 90% din costul de instalare a sistemului, adică 20.000 de lei. Restul de 10% acoperă cetăţeanul.

Programului i-au fost alocate aproximativ 700 milioane de lei. Banii vor fi suficienţi, potrivit estimărilor, pentru 33.000 de beneficiari.

sursa: tvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...