Rămâi conectat

Ştirea zilei

PROGRAM: ”Hora Unirii”, spectacol artistic prezentat de militari și alocuțiuni privind semnificația Zilei Unirii Principatelor, miercuri, la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oficialități locale și județene, militari și civili, sunt așteptați, miercuri, la Sala Unirii din Alba Iulia, să se prindă în ”Hora Unirii”, pentru a aniversa 159 de ani de la Unirea Principatelor.

Activitățile organizate în cinstea Unirii Principatelor Române încep, miercuri, la Alba Iulia, de la ora 10.00, cu intonarea Imnului Național al României și continuă cu alocuțiuni privind semnificația zilei.

Potrivit programului trimis de Prefectura Alba, manifestările continuă cu spectacol artistic prezentat de către elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și reprezentanți ai Cercului Militar din Alba Iulia.

La final, fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena” a județului Alba va interpreta ”Hora Unirii”, iar toți cei prezenți la manifestări sunt invitați să facă o horă mare.

Citește și 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Manifestările au loc în Sala Unirii, simbol şi templu al României Mari, unde la 1918 s-a votat unirea Transilvaniei cu România.

În 1859, Adunarea Electivă a Ţării Româneşti s-a pronunţat pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizând astfel Unirea Ţării Româneşti cu Moldova. Conferinţa puterilor garante de la Paris (26 martie-25 august 1859) a recunoscut dubla alegere a lui Cuza ca domn al celor două Principate.

Participanți:

Instituția Prefectului Județul Alba;

Consiliul Județean Alba;

Primaria Municipiului Alba lulia;

Arhiepiscopia Ortodoxa Română

Unitațile militare (M.Ap.N., A.I.) din Garnizoana Alba lulia;

Direcția Județeană de Informații Alba;

Oficiul Județean de Telecomiinicații Special;

Cercul Militar Alba lulia;

Asociația Veteranilor de Razboi;

Asociația Cadrelor Militare in Rezerva și in Retragere;

Servicii și instituții publice;

Partide politice;

Reprezentanți mass-media

 Programul activităților:
  • 9:45 — 10:00 — Primirea invitaților;
  • 10:00 — 10:05 — Intonarea Imnului Național al Romniei;
  • 10:05 — 10:15 — Alocuțiune privind semnificația Zilei Unirii Principatelor Române;
  • 10:10 — 10:25 — Spectacol  artistic prezentant de către elevii Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul”  si reprezentanți ai Cercului Militar din Alba lulia;
  • 10:25 — 10:30  — „Hora  Unirii”  interpretata  de către  fanfara  Centrului  de Cultura „Augustin Bena” a județuțui Alba.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea