Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo: Temperaturi de până la 15 grade, dar şi ploi şi lapoviţă. Cum va fi vremea în weekend

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit meteorologilor, vremea se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil şi sunt posibile ploi în extremitatea de sud-est a teritoriului şi în nord-vest. În Maramureş şi în nordul Transilvaniei, sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţã. În Bucureşti, vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 6 grade.

Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala ploi, local în sud-est şi pe spaţii mai mici în restul teritoriului. Pe arii restrânse, în Dobrogea se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 10 l/mp. În zona montanã precipitaţiile vor fi mixte, în timp ce la altitudinile mari va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona litoralului, mai ales în a doua parte a nopţii. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 6 grade. Local, în zonele joase de relief va fi ceaţã.

SÂMBĂTĂ: Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã în vestul şi sud-estul ţãrii. Cerul va fi variabil, iar mai ales dimineaţa şi noaptea, local în Moldova, Oltenia şi Muntenia şi izolat în celelalte regiuni va fi ceaţã şi nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociate cu burniţã.

Pe spaţii mici la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în regiunile vestice şi în zonele montane aferente. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 7 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

DUMINICĂ: Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în vestul, sud-estul ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi temporar noros, dar mai ales dimineaţa şi noaptea, în Moldova, local în Oltenia şi Muntenia şi izolat în celelalte regiuni va fi ceaţã şi nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociate cu burniţã. În regiunile vestice, îndeosebi în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în regiunile vestice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul valorii de -5 grade.

LUNI: Valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã, dar în cea mai mare parte a ţãrii vremea se va menţine caldã pentru începutul lunii februarie. Nebulozitatea joasã de tip stratiform va persista în Moldova şi local în Muntenia, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţã. În celelalte regiuni înnorãrile vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala îndeosebi în vest şi sud-vest.

În zonele joase, mai ales la începutul zilei, local va fi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zona montanã înaltã.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade.

MARȚI, MIERCURI și JOI: Vremea va intra într-un proces de rãcire, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicatã în jumãtatea de sud a teritoriului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea