Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prognoza meteo pentru Crăciun. Cum va fi vremea, anunţ oficial de la ANM

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prognoza meteo pentru Crăciun. Cum va fi vremea, anunţ oficial de la ANM

Vremea este foarte schimbătoare la noi în țară și nu știm la ce să ne așteptăm de la o zi la alta. Au mai fost înregistrate temperaturi ridicate, mult prea mari pentru perioada aceasta, dar de astăzi a început să apară frigul. Meteorologii au spus cum va fi vremea în următoarea perioadă și mai ales de Crăciun, prognoză pe care toți românii o așteaptă.

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultimul timp. Temperaturile extrem de ridicate au corelat cu cele scăzute, dar se pare că de acum vom avea parte numai de zile reci. Un ciclon a lovit mai mute state, printre care și România, și aduce ger și ninsori la noi în țară.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că România se va confrunta cu un episod de iarnă la sfârșitul lunii noiembrie. Sâmbătă, temperaturile vor scădea în întreaga țară, cu un impact mai pronunțat în regiunile sudice, estice și centrale.

Cerul va fi predominant acoperit, cu excepția zonei vest-nord-vest, unde vremea va fi ceva mai blândă în a doua parte a intervalului. Precipitațiile vor fi extinse în jumătatea de sud-est a țării, unde se vor acumula cantități semnificative de apă, local depășind 20…30 l/mp, și mai restrânse în restul țării.

Regiunile sudice și sud-estice vor înregistra ploi, cu posibilitatea de lapoviță și ninsori seara și noaptea, în timp ce în celelalte zone vor predomina ninsorile. La munte, se așteaptă căderi moderate de zăpadă în Carpații Meridionali și de Curbură.

Vântul se va intensifica gradual în cea mai mare parte a țării, iar viteze mai mari (rafale în general de 60…75 km/h) vor fi înregistrate în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, în special în a doua parte a intervalului.

Maximele termice vor oscila între 0 și 10 grade Celsius, atingând valori mai înalte în zona sudică a litoralului, în timp ce minimele termice vor varia între -5 și 2 grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii Noile decizii de pensionare, sunt așteptate de milioane de seniori din România, mai exact, un docuemnt care urmează să fie emis conform noii Legi a pensiilor, după recalcularea acestora. Noua lege a impus un proces de recalculare în baza unor noi reguli, promisiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea