Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prognoza meteo până în 27 decembrie. De Crăciun, vreme bună, fără zăpadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, respectiv pentru intervalul 14-27 decembrie. Vremea va fi bună, însă fără zăpadă de Crăciun.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

meteoÎn Transilvania, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 1-4 grade ziua şi -2 grade noaptea.

În acest interval de timp, temperaturile vor oscila între minime de 0 grade Celsius și maxime 9 grade C. La munte se vor înregistra temperaturi negative în timpul zilei și izolat ninsori. Pentru Crăciun, estimările meteorologilor nu prevăd zăpada decât în zonele montane.

Începând din 18 decembrie vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4-9 grade şi minime de -2 grade, în medie.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, local vor fi precipitaţii mixte cu caracter trecător şi slabe cantitativ. Apoi, după 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea