Profesorul Adrian Streinu Cercel avertizează referitor la salutul cu pumnul: „Este contraindicat”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Profesorul Adrian Streinu Cercel, avertizează oamenii să nu se mai salute cu pumnul, deoarece este contraindicat, microbii de pe mâna partenerului ajung pe față. Acesta recomandă să ducem mâna la inima sau datul din cap.

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dvs, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, afirmă Adrian Streinu Cercel în timpul prezentării candidaților PSD București pentru alegerile parlamentare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

El ține să le dea un sfat practic românilor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, adaugă Streinu Cercel.

Profesorul Adrian Streinu Cercel candidează pe loc doi pe lista PSD București pentru Senat.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419