Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorii vor lua salarii mărite de săptămâna viitoare: Când se anunță încă o creștere salarială pentru personalul didactic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Profesorii vor lua salarii mărite de săptămâna viitoare: Când se anunță încă o creștere salarială pentru personalul didactic

La finalul ședintei maraton, de 9 ore, de Guvern, Monica Anisie, Ministrul Educației a declarat că Executivul a aprobat Hotărârea prin care este decis costul standard per elev pentru anul în curs, iar de săptămâna viitoare le vor fi majorate salariile profesorilor. Declarația a fost făcută la conferința de presă de la Palatul Victoria la puțin timp după ora 23:00.

Redăm declarațiile ministrului Educației:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Monica Anisie: Stabilim costul standard per elev, dar în felul acesta îi anunț pe colegii mei profesori că, iată, se materializează și creșterea salarială pentru anul acesta bugetar. Vorbim despre creșterea de la 1 ianuarie și creșterea de la 1 septembrie.

Vorbim de creșterea costului standard de la 5.834 la 6111 lei. Acest cost standard este stabilit de CNFIP împreună cu partenerii sociali și se materializează în felul acesta veniturile unităților de învățământ din perspectiva atâta a cheltuielilor de salarii, cat și cu bunurile și serviciile.

Nu putem pune în practică majorările salariale fără să avem și această hotărâre de guvern. Deci această Hotărâre de guvern nu face decât să pună în practică măsura dată prin lege. Concret, aceste creșteri salariale vor fi stabilite după ce vom avea această Hotărâre de guvern. De altfel colegii mei profesori vor simți această creștere salarială chiar săptămâna viitoare, pe 14 deja să iau salariile.

– Reporter: Cu cât cresc salariile?

Monica Anisie: Această creștere salarială este în funcție de gradul didactic, de vechime, deci nu putem să dăm acum exact cu cât anume. Având în vedere faptul că această creștere este de 13,5% în valoarea costului standard, această măsură vine să stabilească și creșterea salarială, de aceea este în funcție și de costul standard per elev.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea