Profesorii străini şi-au schimbat în bine părerea despre România

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Elevii şi profesorii Liceului Teoretic Teiuş, în frunte cu directorul Octavian Rusu, au fost gazdele proiectului multilateral Leonardo da Vinci prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, fiind vizitaţi de 13 profesori şi 23 de elevi, din cele cinci ţări partenere: Germania, Bulgaria, Spania, Turcia şi Ungaria. Proiectul „Cheia spre succes” are ca scop dezvoltarea competenţelor interculturale şi a abilităţilor de tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC), în vederea îmbunătăţirii şanselor de integrare pe piaţa muncii. Coordonatorul proiectului, prof. Corina Radu, alături de echipa de profesori de la Liceul Teoretic Teiuş, a organizat pentru fiecare zi o serie de evenimente la care au participat invitaţii de peste hotare şi toţi cei implicaţi în acest proiect. Pe lângă atelierele din proiect şi întâlnirile oficiale de la Instituţia Prefectului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, delegaţiile străine şi-au putut face o imagine şi asupra frumuseţii ţării, vizitând obiectivele turistice din localităţile Cluj-Napoca, Turda, Alba Iulia, Sibiu şi Jidvei.
În dorinţa familiarizării oaspeţilor cu datinile româneşti a fost organizată o seară tradiţională la Stremţ, unde musafirii au fost primiţi cu pâine şi sare, ne-a declarat prof. Romina Pop, purtătorul de cuvânt al liceului. De asemenea, li s-a prezentat modul tradiţional de coacere a „cocoşilor” de porumb în ceaun şi prepararea pe vatră a plăcintelor cu varză, brânză etc. Ingeniozitatea teiuşeană a fost apreciată în urma unui spectacol oferit de elevii teiuşeni dar şi în urma unei seri interculturale organizate în şcoală.
„În fiecare zi elevii şi profesorii străini au fost încântaţi cu deliciile culinare ardeleneşti, extrem de apreciate. Concluzia la care au ajuns oaspeţii noştri a fost deosebit de plăcută, deoarece imaginea despre România s-a schimbat mult în urma acestei vizite, datorită ospitalităţii, deschiderii, interesului, arătat de-a lungul vizitei, din partea românilor. Mesajul, transmis înainte de plecare, este ca la rândul lor, în următoarele mobilităţi, să se ridice la nivelul nostru. Suntem mulţumiţi de modul în care au decurs lucrurile şi sperăm ca şi în următoarele etape ale proiectului să ne descurcăm la fel de bine”, a mai spus prof. Romina Pop.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

marcus 7 decembrie 2010 at 22:25

bravo. dar zau nu reusim sa scapam de verbul „a descurca”? chiarnu putem planifica nimic …numai sa ne descurcam ? vreau sa citesc si faptul ca a iesit cum am planificat ! nu?

Comentariile sunt oprite