Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii care fac educație sexuală fără acordul părinților, pedepsiți cu închisoarea. Proiectul de lege a trecut de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul  legislativ, intitulat „Legea pentru inocența copilăriei”, care prevede sancționarea profesorilor și școlilor care predau educație sexuală, în absența unui acord scris al părinților, a fost adoptat  tacit de Senat și acum se află în Camera Deputaților.

Proiectul de lege a fost inițiat în 2016 de fostul deputat PSD Ninel Peia. Conform proiectului, cei care vor oferi orice fel de informații de educație sexuală elevilor ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la 2 ani.

De ce trebuie să omorâm inocența copiilor noștri, atunci când încă se mai joacă cu maimuțoii de pluș? În școlile copiilor noștri se introduc pe ascuns prozelitismul LGBT, pornografia și încearcă să distrugă și să distorsioneze mințile copiilor noștri”, a declarat Ninel Peia pentru Digi24.

Ninel Peia s-a mai remarcat cu o inițiativă legislativă. Înainte să propună „salvarea” inocenţei celor mici, Peia a venit cu legea mamelor eroine, care ar fi oferit indemnizaţii viagere femeilor care nasc de la trei copii în sus.

Obligativatea educaţiei sexuale în unităţile şcolare este recunoscută însă prin Legea 272/2004.

Chiar dacă legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului spune, negru pe alb, că în unităţile şcolare trebuie să se deruleze sistematic programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală, sub o zecime din copiii români au parte de aceste lecţii şi în mare parte prin efortul organizaţiilor nonguvernamentale.

Statistici revoltătoare

70.000 avorturi pe an
600 de naşteri la adolescente sub 14 ani
aproape 10.000 de naşteri pe an la mame adolescente
România depăşeşte nouă ţări din Africa la prevalenţa mamelor minore.
10% din româncele care avortează sunt adolescente
20 din cele 28 state membre UE au educaţie sexuală obligatorie.

Pro și contra educație sexuală

Din cauza orelor de educaţie sexuală, adolescenţii vor face sex mai mult şi la vârste tot mai mici. Aşa pretind cei care se opun introducerii educaţiei sexuale în şcoli, chiar dacă toate cercetările europene şi americane îi contrazic.

În ultimii ani, s-au conturat două curente de opinie foarte ferme pe subiectul introducerii educaţiei sexuale în şcoli. Cele două tabere se bat în scrisori deschise adresate Ministerului Educaţiei.

În România, an de an, mai mult de 600 de fete devin mame înainte să împlinească 14 ani. De 150 de ori mai multe adolescente decât în ţări ca Suedia sau Finlanda, care au introdus educaţia sexuală în şcoli încă din anii ’70.

Proiectul de lege este sprijinit de Alianța Părinților dar și de alte ONG-uri. De altfel, în iunie 2016, reprezentanții a peste 115 ONG-uri și-au anunțat susținerea față de „Legea pentru inocența copilăriei”, într-o conferință de presă la Parlament.

sursa:digi24.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea