Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesor universitar la ASE, despre creșterea vârstei de pensionare: „Jumătate din noi vom cotiza degeaba la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor universitar la ASE, despre creșterea vârstei de pensionare: „Jumătate din noi vom cotiza degeaba la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri”

Cristian Păun, profesorul universitar din cadrul Academiei de Științe Economice București, a abordat pe pagina de socializare subiectul creșterii vârstei de pensionare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Dacă vârsta de pensionare crește la 70 de ani, jumătate din bărbați nu mai sunt în viață la vârsta aia. Speranța medie de viață la bărbați fiind de circa 72 de ani.

Jumătate din noi vom cotiza degeaba, și nu puțin, la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri. 20% din salariul brut. O sumă imensă care se adună lună de lună, vreme de 45-50 de ani de muncă, până la 70 de ani. Din solidaritate, deisgur.

Ești obligat să participi la o schemă cu 20% din veniturile tale de care, cu probabilitate de 50%, nu vei beneficia deloc. Îi dai la alții, lună de lună. Dacă ești în jumătatea care nu trebuie.

Pe bune acum, cine ar accepta o asemenea schemă de a pierde bani, similară ruletei, când joci la culoarea pe care pică bila? De fapt, nici la păcănele nu ai așa probabilitate de a pierde…

Creșterea vârstei de pensionare este cea mai mare șmecherie a acestei rulete! Oricâte puncte ți-ar oferi guvernul să te pensionezi la vârsta aia, nu merită. Probabilitatea de a nu mai fi în viață este foarte mare.
Mai ales la cei stresați, care trăiesc și muncesc ca nebunii în orașele mari și poluate!

Sunt mulți care nici nu concep să își joace banii la ruletă la casino. Cu ruleta pensiilor publice Pilon 1 pare că nu au nicio grijă… Mama ei de educație!”, a transmis Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea