Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prof. Ioan Stanca – „El lidero maximo” al sindicaliştilor albaiulieni

Publicat

în

Vineri după-amiază, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia a avut loc Adunarea Generală a Sindicatului Învăţământ Alba, Zona Alba Iulia, prezidată pentru început de preşedintele în exerciţiu, prof. Stela Curta, împreună cu Cristina Bulac şi Ioan Stanca – preşedintele SIA. Au fost prezenţi 42 din cei 45 de delegaţi cu drept de vot desemnaţi de organizaţiile sindicale de la nivelul şcolilor membre ale SIA Alba Iulia, atât din municipiu şi localităţile aparţinătoare, cât şi din comunele arondate. După constituirea comisiilor tehnice şi rezolvarea problemelor organizatorice, s-a trecut la dezbaterea punctelor aflate pe ordinea de zi. În primul rând, a fost adoptat noul Statut al SIA Alba Iulia, vechile prevederi fiind discutate şi supuse la vot pe articole. Cea mai importantă modificare se referă la faptul că valoarea cotizaţiei propusă de către Biroul Operativ trebuie aprobată de către Colegiul Liderilor cu două treimi din voturile membrilor acestui for, nu cu majoritatea simplă a celor prezenţi, cum fusese până acum.

Apoi, prof. Stela Curta a prezentat raportul de activitate, arătând modul în care a luptat SIA Alba Iulia pentru câştigarea drepturilor membrilor săi: greve, pichetări, mitinguri, negocieri, discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean etc. Secretara Coleigului Naţional „HCC”, Iuliana Lazăr, a prezentat raportul comisiei de cenzori, din care a rezultat că cei mai mulţi bani din bugetul SIA Alba Iulia au fost cheltuiţi pentru deplasările la mitingurile sau şedinţele organizate la Bucureşti, pentru plata indemnizaţiilor şi achitarea facturilor de telefon. De altfel, înv. Anca Săliştean a ridicat problema asigurării transparenţei privind cheltuirea banilor sindicatului, având în vedere că mulţi membri de sindicat se întreabă ce se întâmplă cu cotizaţia lor. Tot legat de acest aspect, prof. Ioan Stanca le-a spus liderilor sindicali că, potrivit statutului, aceştia pot fi retribuiţi, prin hotârâre a Colegiului Liderilor, dacă există şi fondurile necesare.

Cel mai important punct a fost alegerea noii conduceri a SIA Alba Iulia pentru următorii 5 ani, preziua alegerilor fiind ultimul termen pentru depunerea candidaturilor. Astfel, la funcţia de preşedinte au candidat prof. Ioan Stanca şi Iuliana Lazăr, preşedintele SIA fiind ales prin vot secret, cu 29 de voturi „pentru” şi 13 împotrivă, să conducă şi destinele sindicaliştilor albaiulieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte nu au existat contracandidaţi, astfel că au fost aleşi, cu majoritate de voturi, următorii: Mihai Puşcaş (Şcoala „Vasile Goldiş”) – vicepreşedinte pentru profesori, Anca Mariana Săliştean (Colegiul Tehnic „Apulum”) – vicepreşedinte pentru învăţători, Cornelia Nicolaş (Grădiniţa „Dumbrava minunată”) – vicepreşedinte pentru educatoare, Gigi Dăneţ (Colegiul Naţional „HCC”) – vicepreşedinte pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic Noul preşedinte al Comisiei de cenzori este prof. Mihai Bârza (Liceul Sportiv).

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Publicat

în

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Noua sală de sport din comuna Daia Română este aproape gata să-și deschidă porțile. Investiția în valoare de peste 7.5 milioane de lei, făcută prin Compania Națională de Investiții, a fost terminată, urmând ca în cel mai scurt timp să fie făcută recepția lucrării.

Sala de sport este dimensionată pentru suprafață sportivă – joc basket, tenis, volei, cu suprafață de garda aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătură directă cu zona de foyer.

Terenul de sport este dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structura. De semenea se pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitarte din jurul suprafeței sportive sunt protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității Daia Română printre care și:

-Menținerea stării de sănătate
-Evoluția corectă și armonioasă a organismului
-Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
-Formarea obișnuințelor de exersare independența a exercițiilor de educație fizică
-Educarea sociabilității, colaborării, a spiritului de ordine și acțiune, având la baza respectarea unui sistem de reguli
-Formarea și stimularea activităților intelectuale
-Formarea și stimularea capacității de școlarizare
-Formarea și dezvoltarea calităților morale
-Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială

SPAȚIILE INTERIOARE

PARTER

Teren sport – 754 mp
Foyer – 50 mp
Prim ajutor – 11.5 mp
Depozitare material didactic – 12.0 mp
Vestiar antrenori/profesori – 16.5 mp
Vestiar fete – 63.0 mp
Vestiar băieți – 63.0 mp
Oficiu – 3.0 mp
Hol distribuție – 23.8 mp

ETAJ

Spațiu distribuție (inclusiv zona de bar/ cafetărie)– 82.0 mp
Tribună 102 locuri – 54.6 mp
Grup sanitar – 23.0 mp
Camera tablou electric general – 4.5 mp
Vestiar mecanic – 6.0 mp
Centrală ventilație – 36.5 mp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Publicat

în

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Publicat

în

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.

Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare