Procurorul general Augustin Lazăr vrea să lanseze un nou concept – ”justiție verde”, ca soluție împotriva defrișărilor ilegale

Procurorul general al României, albaiulianul Augustin Lazăr, a declarat, luni, că infracţiunile contra mediului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Public, precizând că se doreşte lansarea unui nou concept – „justiţie verde”, care presupune, printre altele, realizarea unei reţele de magistraţi specializaţi.

augustin-lazar01„Este, de fapt, o prioritate de câtva timp, eu am anunţat-o şi prin proiectul de activitate pe care l-am prezentat la CSM în aprilie anul acesta. Infracţiunile contra mediului reprezintă o importantă prioritate a Ministerului Public, iar conferinţa ce va fi organizată mâine (marţi – n.r.) va fi susţinută de Ministerul Public împreună cu Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, vor participa colegi procurori generali de la toate Curţile de Apel din ţară şi reprezentanţii mai multor ministere, printre care şi Ministerul Mediului”, a precizat Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit acestuia, conceptul de „justiţie verde” presupune crearea unei reţele de magistraţi specializaţi în acest domeniu.

„Noi trebuie să discutăm concluziile care au rezultat din activitatea unui grup de lucru care a studiat modul şi eficacitatea pe care a demonstrat-o organul judiciar în a apăra mediul şi am dori să lansăm un nou concept de justiţie verde care presupune specializarea unor magistraţi în acest domeniu, realizarea unei reţele de magistraţi specializaţi, ofiţeri de poliţie judiciară specializaţi, experţi în domeniu şi, de asemenea, să se efectueze în continuare cercetări ştiinţifice pentru a vedea care sunt instrumentele juridice cela mai eficace pentru a clarifica problematica apărării mediului”, a explicat Augustin Lazăr.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române va organiza, marţi, la Bucureşti, conferinţa naţională cu participare internaţională cu tema „Apărarea mediului şi a fondului forestier prin dreptul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit sursei citate, pe baza analizelor teoretice de specialitate şi a evaluărilor practice în domeniu, manifestarea îşi propune să realizeze o radiografie a infracţionalităţii de mediu şi forestiere, să identifice inadecvările şi deficienţele răspunsului penal şi să propună soluţii concrete şi fezabile la problemele existente.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

don rafael 15 noiembrie 2016 at 7:44

Voi faceti tot felul de conferinte,concepte,etc.austriecii oricum va taie padurile.Sunteti ori foarte slabi si neputinciosi cu fenomenul,sau ….”pe-o mana cu ei”.

fane de la sifoane 15 noiembrie 2016 at 9:30

Austriecii sunt cei mai buni prieteni, n-ai vazut ca BOR.srl a mers la austrieci sa le faca clopotu’ ala de 25 de tone pentru siloz…

tristan 15 noiembrie 2016 at 12:42

Dupa ce au construit cetatea habsburgica la „Carlsburg”-Alba Iulia,acum” construiesc”padurile Romaniei….sa vedeti de replantari cu puieti fac!!!….Din Apuseni,cara la Sebes si „marginile”-deseurile de lemn,nici alea nu raman la moti.Treziti-va Horea,Closca,Crisan,Iancule Mare!!!!.Urmasii vostrii stau cu p..a-n nadragi…..vai de ei.

Mircea Cel Viteaz 15 noiembrie 2016 at 13:09

In zona Alba -Iulia -Sebes, marile companii austriece, ne toaca padurile , ne otravesc aerul nostru cel de fiecare secunda, ne imbolnavesc de cancer si nu patesc nimic. Si asta nu de ieri, de azi, ci de 12 ani, fara sa realizeze profit. Si fara ca autoritatile statului roman sa puna piciorul in prag. A ajuns biata Romanie sursa de materii prime si forta de munca ieftina, loc de jaf si de bataie de joc la adresa blandului roman. Poate vine sfarsitul acestor miselii austriece…

trump 16 noiembrie 2016 at 11:54

Tineretul „sebesesc”unde-i?Cat mai rabda pe acesti austrieci sa distruga padurile tarii si sa ne imbolnaveasca? Ne-am hotarat sa facem o firma cu acelasi obiect de activitate in Austria si sa exploatam lemnul din padurile lor.Alo!!!,motii!!! veniti actionari la firma asta????

Krono-i bai ! 16 noiembrie 2016 at 13:24

In curand, reincep protestele antipoluare la Sebes !
Asteptam idei, propuneri, inscrieri in Comitetul de organizare,i lozinci, bannere,etc, pe Facebook „Sebes fara formaldehida”!
STOPATI POLUAREA CANCERIGENA IN SEBES !!!!

rudel 16 noiembrie 2016 at 13:59

Esti tare!!!ma asociez si eu,…cu cat sa contribui la capitalul social al firmei???

amadeus 17 noiembrie 2016 at 8:04

Venim ….la Viena,cu furci si topoare,tapine,etc.ca pe vremea lui HCC si Iancu.Totusi…..incepem de la Sebes!!!,si continuam…..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...