Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba se solidarizează cu formele de protest ale colegilor din alte județe

La data de 22 februarie 2019, ora 09:00, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor din cadrul acestei unități de parchet pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. nr.7 din data de 19.02.2019.

În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis, în unanimitate, susţinerea mesajului public al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 19 februarie 2019, a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19 februarie 2019, precum și al punctului de vedere exprimat de către Asociația Forumul Judecătorilor din România la data de 22.02.2019, apreciindu-se că modificările adoptate recent au un impact major asupra capacității Ministerului Public, în ansamblul său, de a-și aduce la îndeplinire îndatoririle constituționale.

ELIT

Totodată, procurorii din cadrul Adunării Generale a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au mai decis, în unanimitate, să se solidarizeze cu formele de protest inițiate de către alți procurori și judecători de la alte instanțe și parchete, precum și, în conformitate cu limitele legii și ale regulamentelor interne, să declanșeze forme de protest ulterioare în funcție de modalitatea de soluționare a aspectelor și solicitărilor invocate în pozițiile publice la care au achiesat.

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...