Rămâi conectat

Curier Județean

Problemele medicale din Apuseni, în atenția DSP Alba. Alexandru Sinea: De astăzi, pacienții cu afecțiuni neurologice beneficiază de tratament la Spitalul din Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De miercuri, pacienții cu afecțiuni neurologice din Munții Apuseni beneficiază de tratament la Spitalul din Câmpeni, din partea dr. Mircea Rusu, și nu vor mai fi nevoiți să vină la Alba Iulia. Acest tip de servicii se adresează și bolnavilor de scleroză multiplă, a scris, astăzi, pe Facebook, directorul Direcției de Sănătate Publică, Alexandru Sinea.

O întâlnire între Alexandru Sinea, managerul Spitalului din Câmpeni, Morcan Dragomir și medicul specialist neurolog, Mircea Rusu, nou venit în spital, a avut loc, miercuri, la sediul DSP Alba.

”Începând de astăzi, 06.12.2017, pacienții cu afecțiuni neurologice din zona Munților Apuseni vor beneficia de consultații si recomandări pentru investigații complementare oferite de dl dr. Rusu Mircea, medic specialist neurolog din cadrul Spitalului Orășenesc Câmpeni. Astfel, va crește gradul de eficiență și accesibilitate la serviciile de specialitate care au lipsit o buna perioada de timp in zona Munților Apuseni, pacienții fiind nevoiți pana in prezent sa parcurgă sute de kilometri pentru a avea acces la astfel de servicii medicale. Nu va mai fi nevoie ca un bolnav sa facă minim 2 sau 3 drumuri până la Alba Iulia pentru a efectua o investigație de tip RMN. Acest tip de servicii se adresează inclusiv bolnavilor de scleroza multiplă, acesta fiind unul dintre obiectivele parteneriatului încheiat între DSP Alba si Asociația SM Speromax Alba. Mulțumim dlui manager Morcan Dragomir și dlui dr. Mircea Rusu pentru interesul si deschiderea fata de problemele de sănătate ale locuitorilor zonei Munților Apuseni. Mult succes!”, a scris Alexandru Sinea.

Spre exemplu, pentru un o investigație de tip RMN, un pacient din Câmpeni era nevoit să vină chiar și de trei la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Prima dată pentru consultație, apoi pentru programare, iar în ultimă instanță pentru examinare.

De asemenea, pacienții pot beneficia acum de orice fel de tipuri de investigații neurologice la Spitalul din Câmpeni.

Acest tip de servicii se adresează inclusiv bolnavilor de scleroza multiplă. În luna martie, DSP Alba a încheiat un parteneriat cu Asociația SM Speromax Alba, care se ocupă de pacienții cu scleroză multiplă.

Citește și Protocol de colaborare încheiat între DSP, OAMGMAMR și Speromax Alba pentru sprijinirea pacienților cu scleroză multiplă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea