Problema alimentării cu gaz din Alba Iulia. Voicu Paul: „Rezolvarea problemei, din păcate, acum, e doar în curtea consumatorilor”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare pe pagina proprie de Facebook, viceprimarul cu atribuții de primar a municipiului Alba Iulia, Voicu Paul afirmă că, după ce compania Delgaz Grid a respins variantele propuse, singura opțiune în acest moment o reprezintă firmele autorizate să remedieze acele scăpări.

„Ieri după masă am avut o întâlnire cu unul dintre directorii Delgaz Grid, domnul Sorin Șovre. Variantele propuse de noi, pentru reluarea alimentării cu gaz a scărilor de bloc, nu sunt, se pare, conforme cu standardele de siguranță pretinse de companie. Deci, nici acceptate de dânșii.

ELIT

Prin urmare, singura opțiune în acest moment o reprezintă firmele autorizate să remedieze acele scăpări. Știu că acest aspect al răspunderii consumatorilor pentru coloana comună de gaz e absolut nou pentru mulți. Nu s-au înghesuit nici cei care verifică, nici cei care taie gazul la sesizări, să informeze de-a lungul anilor. Dar e logic, dacă ne gândim doar la coloana de apă comună sau la lift. Sunt sigur că aceste scăpări de gaz sunt istorice și, cel mai probabil, nu ar fi fost nici azi sesizate. Mă aștept la asta pentru că, din 2009, verificările nu au mai intrat în sarcina distribuitorului.

Dar rezolvarea problemei, din păcate, acum, e doar în curtea consumatorilor. Am luat legătura și cu firmele autorizate pentru a le ruga să se mobilizeze. Asociațiile de proprietari pot avea un răspuns mai rapid și organizat, decât o abordare individuală, pe apartament. După acest episod, dacă sunt albaiulieni care vor să pretindă daune, noi le vom oferi asistență juridică gratuită. Însă, acum, rezolvarea este una singură: să remediem ce pretind cei de la gaz că trebuie reparat!”, a scris Voicu Paul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419